1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Dünya İnsan Hakları Gününde Mısırlı Kardeşlerimiz İçin Yürüyeceğiz!
Dünya İnsan Hakları Gününde Mısırlı Kardeşlerimiz İçin Yürüyeceğiz!

Dünya İnsan Hakları Gününde Mısırlı Kardeşlerimiz İçin Yürüyeceğiz!

Dünya İnsan Hakları Gününün yaklaştığı şu günlerde Mısır’da binlerce İhvan üyesini tutsak hale getiren zorbalığı gündemleştirmek ve kardeşlerimizle dayanışmak için İstanbul’da eylem gerçekleştirilecek.

05 Aralık 2019 Perşembe 14:03A+A-

İstanbul’da Mısırlılara ait kuruluşlar, İHH ve Özgür-Der’in birlikte organize ettiği eylemde Mısır’daki Sisi zorbalığına dikkat çekilecek, tutsak kardeşlerimizle dayanışma sorumluluğu vurgulanacak.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle saat 19:30’da gerçekleştirilecek eylem kapsamında Fatih Camii’nden Saraçhane’ye kadar meşaleli yürüyüş yapılacak.

insan-haklari-gunu-misir-yuruyus.jpg

Eylem tertip komitesi tarafından yayımlanan çağrı metni:

Malum olduğu üzere MISIR HAPİSHANELERİNDE bilim adamı, lise ve üniversite öğrencileri, avukat, doktor, siyasetçi, müzisyen, mühendis binlerce kişi işkence ve ağır koşullar altında tutulmaktadır. Aralarında kadınların ve gencecik öğrencilerin de bulunduğu mahpuslar zaman zaman açlık grevi yaparak dayanılmaz hallerini duyurmaya çalışmaktadır. Bazen sözde yargılamalarla alınan idam kararlarının infazı ile, bazen de kötü koşullar sebebiyle hayatlarını kaybetmektedirler.  Yakınlarının ve avukatlarının görüşmelerine izin verilmemektedir.

Mısır hapishanelerindeki mazlumların durumlarına dair farkındalık oluşturmak, işkence, kötü koşullar veya infazla ölümlerine engel olabilmek ve özgürlüklerine kavuşmaları için 10 Aralık 2019 İnsan Hakları Günü vesilesiyle bazı etkinlikler yapılacaktır.

MAHPUSLARA MEKTUP GÖNDERME KAMPANYASI

Mısır cezaevlerine mektup göndermek ve mahpusların yalnız olmadıklarını göstermek adına 06 Aralık 2019’da uluslararası bir kampanya başlatılacaktır. Bu kampanya ile bir taraftan mahpusların hikayeleri paylaşılacak bir yandan da onlara dünyanın dört bir yanından mektuplar gönderilmesi istenecektir.

MAHPUSLAR İÇİN YÜRÜYÜŞ

10 Aralık 2019 İnsan Hakları Günü vesilesiyle, yakınları Mısır’da cezaevlerinde tutulanların da katılacağı el fenerleri ve meşalelerle bir yürüyüş gerçekleştirilecektir. MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ Mısırlıların yanı sıra Türkiye’den birçok sivil toplum kuruluşunun ve meslek gruplarının da desteğiyle 10 Aralık 2019 saat 19:30 ‘da Fatih Camii avlusunda başlayarak Saraçhane Parkında sona erecektir.

MISIRLI MAHPUSLAR İÇİN DAYANIŞMA GRUBU ADINA

İngilizce İrtibat İçin: SELMA ESREF (0553 544 20 88)

Arapça İrtibat İçin: HEBATULLAH MUHAMMED (0534 775 32 87)

Türkçe İrtibat İçin: Av. GÜLDEN SÖNMEZ (0533 581 78 54)

6224.jpg

6225-001.jpg

6226-001.jpg

6227.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum