1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dönemin ticaret bakanından Ruhsar Pekcan hakkındaki iddialara doğrulama!
Dönemin ticaret bakanından Ruhsar Pekcan hakkındaki iddialara doğrulama!

Dönemin ticaret bakanından Ruhsar Pekcan hakkındaki iddialara doğrulama!

Ruhsar Pekcan hakkında ‘müteyakkız olunması’ yönünde bakanlığın bilgilendirildiği doğrulandı!

01 Mayıs 2021 Cumartesi 10:57A+A-

HAKSÖZ HABER

Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrükler Genel Müdürlüğü Özel Bürosunun 5 yıl önce gümrük ve ticaret bölge müdürlüklerine e-mail göndererek o tarihte bir iş kadını olan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a karşı, “müteyakkız olmaları konusunda” uyardığı iddiaları dile getirilmişti. Haksöz Haber daha önce bu konuyu gündemleştirdi.

Dönemin Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci bugün Sözcü’ye yaptığı açıklamalarda iddiaları netleştirdi. Pekcan’ın  “Emine Erdoğan'ın yakınıyım.” diyerek vergisiz eşya ithal etme teşebbüsünde bulunacağı yönünde Bakanlığın bilgilendirildiğini kaydeden Tüfenkci, ihbar olarak gelen bu bilgi sebebiyle o dönem soruşturma açılmadığını kaydediyor. "Gümrükler Genel Müdürü diyor ki: Bilgilendirme yaptık ama ihbarın doğruluğu ispatlanamadığı için soruşturma aşamasına geçmedik. Sadece bilgilendirme olarak bıraktık."

Bu tarz ihbarların çok fazla olduğunu kaydeden Tüfenkci kendisinin de o dönem olaydan haberinin olmadığını ihbarların genel müdür veya müsteşarlara iletildiğini de söylüyor. Tüfenkci ayrıca ‘Bakanlığı teslim ederken neden araştırmadınız' sorusuna? ‘Atayan ben değilim.’ şeklinde cevap vererek atama yapanın araştırma yapması gerektiğini de zımnen ifade etmiş oluyor.

Tüfenkci’nin Ruhsar Pekcan hakkındaki meşum iddiaları doğrulamasından sonra geriye ağızlarda kekre bir tat kaldı. “Emine Erdoğan'ın yakınıyım.” diyerek vergisiz eşya ithal etme teşebbüsünde bulunacağı noktasında Ticaret Bakanlığı 5 yıl önce bilgilendirilmiş bir isim Ticaret Bakanlığı yapmış oldu.

Bir dahakine şunu da denemek lazım:

Türkiye’nin gizli devlet sırlarını başka devletlerle paylaşacağı yönünde Dışişleri Bakanlığı bilgilendirilmiş bir şahsı 5 sene sonra Dışişleri Bakanı yapalım! "Sadece bir ihbar, doğrulanamadığı için soruşturma açılmamış, o yüzden de bakan oluvermiş." deyip işin içinden sıyrılırız!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum