1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Pekcan hakkında "müteyakkız olun” uyarısı yapılmış!
Pekcan hakkında "müteyakkız olun” uyarısı yapılmış!

Pekcan hakkında "müteyakkız olun” uyarısı yapılmış!

Eski Bakan Pekcan hakkında uyarı maili atıldığı ve “vergisiz bir şekilde eşya ithal etmeye çalıştığı” uyarısı yapıldığı ortaya çıktı. Mailden 20 ay sonra Pekcan'ın göreve gelmesi ve görevinden yıllar sonra alınmasına rağmen hakkında soruşturma açılmadı!

29 Nisan 2021 Perşembe 17:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Gümrükler Genel Müdürlüğü Özel Bürosu’nun 5 yıl önce gümrük ve ticaret bölge müdürlüklerine e-mail göndererek, o tarihte bir iş kadını olan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a karşı, “müteyakkız olmaları konusunda” uyardığı ortaya çıktı.

Mailde Pekcan’ın, “Emine Erdoğan’ın yakınıyım” diyerek, vergisiz bir şekilde eşya ithal etmeye çalıştığı iddia edildi. Pekcan’ın, söz konusu mailden 20 ay sonra bakan olarak göreve başlaması ise gönderilen bilgi mailinin okunmadığı veya umursanmadığı sonucuna vardırıyor. 

“Ruhsar Pekcan hakkında müteyakkız olunması” konusuyla gönderilen mailde şu ifadeler yer aldı:

“Ruhsar Pekcan isimli şahıs tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin yakını olduğunu söyleyerek, vergi ödenmeksizin eşya ithali teşebbüsünde bulunduğu/bulunulacağı bilgisi gelmiş olup bu duruma karşı tüm bölge müdürlükleri ve bağlantı gümrük müdürlüklerinde görevli personelin müteyakkız olması hususunda uyarılması gerekmektedir.”

 

ruhsar-pekcan-muteyakkiz-olun-maili.jpg

Ruhsar Pekcan hakkında atılan bilgilendirme maili

Ruhsar Pekcan ve kendisi ile beraber iş yapan şirketlerin kim olduğu ve hangi sürelerle ne kadar meblağlarla usulüne aykırı ticaret yapıldığı iktidarın yolsuzluk ile mücadelesinde en önemli gündemi olmalıyken buna karşın sessiz kalınması hayra yorulmuyor!

 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum