1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Diyanet alkollü içecek satın almış” diyen Artı Gerçek’in yalanı ortaya çıktı!
“Diyanet alkollü içecek satın almış” diyen Artı Gerçek’in yalanı ortaya çıktı!

“Diyanet alkollü içecek satın almış” diyen Artı Gerçek’in yalanı ortaya çıktı!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedef almaya devam! Sol-Kemalist medyanın gerçek haber diye bir kaygısı yok!

02 Kasım 2020 Pazartesi 11:02A+A-

Abdurrahman Güner / HAKSÖZ HABER

Sol-Kemalist medyanın İslam düşmanlığı izhar etme biçimi bir zamandır Diyanet üzerinden kendini gösteriyor. Artık açıktan başörtüsü düşmanlığı yapamayan sol medya kinini Diyanet ve İmam Hatiplere dönmüş durumda.

Açıktan başörtüsü karşıtı söylemi geri çekmelerinin sebebi ise başörtülülerin lise ve üniversite eğitiminde yer aldıktan sonra menfi anlamda hiçbir toplumsal olay yaşanmaması. Yani yıllarca başörtülüler kamuya girerse oluşabilecek problemler noktasında yalanlar söyleyenlerin iddialarının ne kadar boş olduğu ortaya çıktı.

Artık ellerinde İslam karşıtlıklarını gösterecekleri mevzu olarak ise Diyanet ve İmam Hatipler kaldı. Artı Gerçek isimli sitenin hiçbir sorgulama ve araştırma yapmadan "Derya Okatan" imzalı geçmiş tarihli bir haberinde Diyanet’in  “alkollü içeceklere 2 bin 479 TL” harcadığını vurgulamasını bunun bariz göstergelerinden birisi. Gazeteciliğin temel sorularını sormaktan bile aciz olan site, haberin gerçekliğini sorgulama ihtiyacı duymamış tabi ki… Üstelik sanki kendisinin öyle bir kaygısı varmış gibi alkolün Diyanet tarafından “haram” olarak kabul edildiğini de özellikle vurgulamış.

arti2.jpg

Müslümanlar ile alakalı bir konu olunca hemen hedef gösterip, gerçekliği bozarak sonuca ulaşmayı kendine ideolojik uğraş edinen site son derece yönlendirilmiş ve şartlanmış bir zeminden haber üretiyor. Daha önce de sitemizde bu tarz haber ve yazılarının tetkini yapmıştık. Ancak bu sefer yaptıkları hatanın çocukça olduğunu vurgulamak gerekiyor. Haberin gerçekliğini sorgulamak adına söz konusu kurumdan bir isme ulaşıp gerekli soruları sorabilirlerdi. Belki haberlerinin -bizimkisi gibi- biraz daha geç çıkmasına sebep olurdu ama en azından gerçeği tahrip etmemiş olurlardı. Ancak hakikat gibi bir derdiniz olmayınca gerçek sadece isminizde geçen bir kelime oluyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan bir yetkiliyle yaptığımız görüşme sonucunda gider tablosuna kayıt girilirken bu işlemin kodlar üzerinden yapıldığını öğrendik. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin kodları da birbirine çok yakın sembollerden oluşuyor. Yani çok basit teknik bir hata sonucu, alkolsüz olarak girilecek giderler alkollüye yazılıyor. Bu durum fark edilmediği için o şekilde raporlanıp yayınlanıyor.

Biraz sabredince gerçeğe ulaşmak oldukça kolay! Ancak ideolojik körlük gerçeği araçsallaştırarak kendisi için kullanılışlı “yalan” haline getirmeye çalışıyor. Artı Gerçek’in yaptığı saldırgan haber de bu iğrenç tutumun bir yansıması olarak tarihe geçti!

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum