1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Gerçeküstü” yazarından Erdoğan’a Hitler iması!
“Gerçeküstü” yazarından Erdoğan’a Hitler iması!

“Gerçeküstü” yazarından Erdoğan’a Hitler iması!

Artıgerçek isimli sol tandanslı sitenin evlere şenlik haberleri devam ediyor.

21 Ekim 2020 Çarşamba 14:16A+A-

Abdurrahman GÜNER / HAKSÖZ HABER

Doğan Özgüden imzalı yazıda, Türkiye’nin Karabağ’da desteklediği Azerbaycan yönetimi ve Kıbrıs seçim sonuçlarından hareketle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Hitler” imasında bulunuluyor.

Çok değişik bir perspektife sahip olan yazar, Kıbrıs’taki Türkiye işgalinin(!) Ersin Tatar’ın seçim galibiyetiyle kesinleştiğini belirtiyor. Siyasi olarak Akıncı ve Tatar’ın durdukları yeri tamamen kendi zaviyesinden değerlendiren Özgüden, Ersin Tatar’ı Türkiye’ye yakın politikalarından dolayı tahkir ederken ister istemez Mustafa Akıncı’yı apolitize ediyor. Akıncı’nın Türkiye ve İslam karşıtı politik tutumunu herhangi bir yere yamamaya çalışmayan Özgüden, Tatar’ı ise Norveç’i işgal eden Nazilerle işbirliği yapan Vidkun Quisling’e benzetiyor.

Aynı saçma mantaliteyi Azerbaycan için de işleten yazar kişimiz, Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ’a harekât gerçekleştiren Aliyev yönetimini Türkiye ile iş birliği içinde olduğu için “Quisling” olmakla itham ediyor. Tabi ki tüm bunların neticesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da bu toprakları “İslamcı teröristleri” eliyle istila etmeye çalışan “Hitler” iftirası atılıyor. Türkiye'nin Libya, Suriye, Karabağ, Kıbrıs'taki haklı mücadelesini daha önce de hedef alan site1 kurduğu bu saçma analoji ile hepten politik olarak durduğu sol-faşist çizgiyi açığa vurmuş oldu. 

Doğan Özgüden, Ersin Tatar Batı dünyasıyla, İlham Aliyev’de Rusya ile politik ve ideolojik iş birliğine girişseydi meseleyi aynı perspektifle mi ele alacaktı acaba? Aynı zamanda oldukça fazla komplocu tezler içeren uzun ve sıkıcı yazısında Özgüden, mantıktan uzak nefret dolu yaklaşımını okuyucularına göstermiş oluyor. Türkiye solu açısından son derece olağan olan bu duruma itiraz eden bir sol-sosyalist görmek ise mümkün değil neredeyse. Ne diyelim, vehimlerle dolu olan kafalar kaybetmeye de mahkumlar aslında!


https://www.haksozhaber.net/turkiye-solu-muttefiki-ve-dostu-rusyayi-uyariyor-135198h.htm

HABERE YORUM KAT

3 Yorum