1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Türkiye Solu müttefiki ve dostu Rusya'yı uyarıyor
Türkiye Solu müttefiki ve dostu Rusya'yı uyarıyor

Türkiye Solu müttefiki ve dostu Rusya'yı uyarıyor

Artıgerçek sitesinde yayınlanan yazı, Rusya’yı Erdoğan’a karşı harekete geçmeye davet ediyor. Bunu yapma şekli ise oldukça ilgi çekici!

08 Ekim 2020 Perşembe 10:17A+A-

HAKSÖZ HABER

İşxan Miroyev isimli yazar “Moskova, Erdoğan’la dost olmayı ne kadar sürdürecek?” başlıklı yazısında kendince Erdoğan’ın hedeflediği şeyi yazmaya çalışmış. Ancak kaş yapayım derken göz çıkartan yazar Rusya’yı Türkiye’nin politik hesaplarına karşı harekete geçirmek adına akıl ve mantık sınırlarının ötesine geçmiş.

Söylediği şeylerin “teori değil gerçek” olduğunu iddia eden Miroyev, komploculuğu bir üst perdeye taşıyarak kendi çapında büyük bir başarıya imza atmış denilebilir. “Hatta Rusya’nın içerisindeki Tataristan’da, Başkurdistan’da durum ne olacak? Türki milletlerin yaşadığı Yakutay'da ve Altay’da nasıl olacak? Tüm bunlar teori değil gerçeklerdir. Belki de Erdoğan Rusya’da da en büyük lider olmak isteyecek? Yani sadece Azerbaycan’da değil Rusya’nın içerisine de göz dikmiş olmasın.”

Kast ettiği bölgelerin Türki cumhuriyetler olduğunu belirten yazar sanki Putin’e kaş göz yaparak “Erdoğan’ı engellemezsen Moskova’ya kadar gelecek” demek istemekte. Akıl ve izan sahibi herkesin gülüp geçeceği gerçeklikten uzak bu “teorileri” yazar kişimiz oldukça içselleştirmişe benziyor. İşte bu ‘büyük tehlike’ye işaret eden bir alarm zili daha: “Erdoğan kendi Pantürkizm teorisini gerçekleştirmeye kararlı ve Rusya yok olacak. Mesele Ermeniler ve Azerbaycanlılar değil.”

Düşmanını oldukça abartılı bir yere koyan, paranoyak bir perspektifle karşı karşıya olduğumuz aşikar. İlginç bir şekilde “gerçeklerini” delillendirme gayretine girişmeyen Miroyev aynı zamanda korktuğunu da belli ediyor. ”Eğer Rusya yönetimi ülkesinin varlığını devam ettirmek istiyorsa o zaman sahte sultana sınırlarını bildirmeli. Nasıl yapıyorsa yapsın fark etmez, bu bölgeye yaklaşmasına bile müsade* etmemeli. Ne SSCB bölgelerine ne de onun sınırlarının yakınlarına yaklaşmasına müsade* etmemeli. Rusya’nın çıkarlarının olduğu her yerde onun ruhuna bile izin vermemeli.”

Türkiye’nin Suriye, Libya, Doğu Akdeniz ve Dağlık Karabağ’daki haklı ve kararlı duruşunu sindiremediği belli olan yazar açıkça Rusya’ya “daha ne bekliyorsun” diye yakınıyor.

HABERE YORUM KAT