1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Direnen Müslüman Terörist İlan Ediliyor!” (FOTO)
“Direnen Müslüman Terörist İlan Ediliyor!” (FOTO)

“Direnen Müslüman Terörist İlan Ediliyor!” (FOTO)

Saraçhane Parkı'ndaki Adeviyye nöbetinde konuşan Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, “Direnen Müslümanlar, terörist ilan ediliyor.” dedi.

19 Ağustos 2013 Pazartesi 16:17A+A-

HAKSÖZ-HABER

İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket Oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Saraçhane Parkında düzenlenen Adeviyye nöbeti devam ediyor.

“İhvan'a selam direnişe devam”, “Üzülme, gevşeme, Allah bizimle” ve “Darbeci firavunlar, döktükleri kanda boğulacak” yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, sık sık tekbir getirip slogan atıyor. 

Parka ve çevresine Hasan El-Benna, Ömer Muhtar, Seyyid Kutub, Malcolm X ve Şeyh Ahmed Yasin'in sözleri ile “Adeviyye şehitleri yolunuz yolumuzdur”, “Amerika'nın DemokraSİSİ” ve “Ya Müntakim Allah! Bizi İntikama Memur Et! Şehitler Borcunu Ödedi Sıra Şimdi Bizde!” yazılı pankartlar asıldı. Ayrıca üzerinde “Rabia işareti” bulunan 50 metrekarelik bir bez afiş açıldı. 

18-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti_03_ridvan-kaya.jpg

“Darbeye Suskun Kalanlar Katliamda Suçludur!”

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, protesto eyleminde yaptığı konuşmada, Mısır'da İhvan’ın değil, insanlığın ve insanlık vicdanının katledildiğini söyledi.

Katliamın göstere göstere geldiğini ifade eden Kaya, dünyanın zamanında darbeye ve önceki katliamlara tepki vermeyerek bu vahşete zemin hazırladığını belirtti. 

Kaya, Mısır'daki darbenin hedefinin İhvan'ın şahsında İslami harekete boyun eğdirmek olduğunu anlatarak, "Bütün İslam coğrafyasında, Müslümanlara karşı emperyalistler savaş açtılar. Mursi'nin şahsında İhvan'ı iktidarsızlaştırmaya çalıştılar. Solcu, liberal, milliyetçi tüm laik güçleri de bu kirli savaşlarında asker olarak kullandılar. Diktatörlüğe hayır diyenler askeri cuntanın ardında hizaya geçti. 'Özgürlük istiyoruz' dediler, bütün ülkeyi açık hava hapishanesine çevirdiler. Binlerce kişi katledildi, on binlerce kişi tutuklandı. Askerin planları doğrultusunda Tahrir Meydanı'nı dolduranlar, darbeyi havai fişeklerle kutladılar. Bütün İslam coğrafyasında olduğu gibi Mısır'da da aynısını yaptılar. Bu oyunu şimdi Tunus'ta ve başka yerlerde de uygulamaya çalışıyorlar. Müslümanları işkence ve hapis tehdidiyle baskı altına almaya çalışıyorlar" diye konuştu. 

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin baskılara, pazarlıklara kapalı olması ve direnmesinin bedelini ödediğini söyleyen Kaya, şöyle devam etti: 

"Şimdi Mısır halkını terörist ilan ediyorlar. ABD’nin gözünde Taliban terörist, Rusya'nın gözünde Çeçenler terörist, Siyonistler için Filistin halkı terörist, Amerikan işbirlikçisi taifeci Maliki’nin gözünde Sünni Müslümanlar terörist, Beşşar'ın gözünde Suriye'de direnen herkes terörist. Bu tabloya bakıldığında Mısır'da İhvan'ın terörist olması sizce çok mu? Tüm direnen Müslümanlar, terörist ilan ediliyor. Biz kimin terörist olduğunu çok iyi biliyoruz." 

Kaya, Mısır'daki katliamda İhvan liderlerinin çocuklarının öldürüldüğünü ve evlerinin ateşe verildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bunlar Bilteci'nin kızı Esma'yı, Hasan El Benna'nın torununu ve Muhammed Bedi’nin oğlu Ammar'ı şehit ettiler. Direnişiyle İhvan nasıl bir lider kadrosuna sahip olduğunu ortaya koydu. İhvan'ı küçük düşürmek için emperyalistlerin kayıklarına binen birileri, birçok yola başvurmuş ve birçok iftiralar atmışlardı. Bu iftiraları atanlara karşı İhvan üyeleri canlarıyla, mallarıyla ve evlatlarıyla imtihan oluyorlar. İhvan direndi ve bunun bedelini göze aldı. İhvan’ı karalayanlar ise rahat koltuklarında ahkam kesiyorlar. Yine birileri İhvan'ın generallerle anlaşması gerektiği propagandasını yapıyorlar. Bu propaganda devam da edecektir. Müslümanları içeriden çözmeye çalışacaklar. Ama ihvan direniyor ve canlarını mallarını cennet karşılığında Allah'a satan müminlerin örnek tavrıyla mücadelesini sürdürüyor. Mısır'da şanlı bir direniş veriyor." 

Kaya, Müslüman Kardeşler'in Mısır'daki darbe karşıtı mücadelesine destek vermeye devam edeceklerini söyledi. 

18-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti_02_ahmed-yusuf.jpg

"Şer Planları Körfez Ülkelerindeki Plazalarda Hazırlanıyor" 

Mısırlı gazeteci Ahmed Yusuf da Mısır'da şu an yapılacak tek şeyin direnmek ve dua etmek olduğunu belirtti. 

Mısır'daki yakınlarından aldığı bir haberi gösteriye katılanlarla paylaşan Yusuf, şöyle konuştu:

"Mısır devlet televizyonu 'hapishaneden kaçmaya çalışırken 38 İhvan mensubu öldürüldü' diye haber geçiyor. Propaganda yapıyorlar. 'Hapishaneden kaçıyorlar' şeklinde uydurma haberler geçiyorlar. İhvan mensupları, Nasr dönemde olduğu gibi hapishanelere gömülüyorlar. Zalimler döktükleri kanda boğulacak. Şehadet için bir yarışma var. Kardeşlerimiz sokağa çıkarken vücutlarına adlarını yazıyor. Mısır'da 12 saat içinde bin kişi öldü." 

Türkiye'nin İslam dünyası için önemine dikkati çeken Yusuf, "Bu darbe sadece Mısır'a değil, tüm İslam alemine yapıldı. Mursi iktidara geldiğinde derin devletle savaşmaya başladı. Türkiye'ye sahip çıkın, Türkiye'yi karıştırmalarına izin vermeyin. Türkiye, Müslüman alemi için çok önemli. Körfez ülkelerinde yazarlar şu propagandayı yapıyor; 'Mısır'dan sonra hedef Türkiye'dir' Şer planları körfez ülkelerindeki plazalarda hazırlanıyor" şeklinde konuştu. 

18-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti_08-ihsan-sureyya-sirma.jpg

“Ümitsizliğe Düşmeyin!”

Eylemde konuşan tarihçi-yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Mısır'daki katliamı kınayarak, darbeye direnen Mısır halkının galip geleceğini söyledi.

Parkta toplananların ümitsizliğe düşmemesini isteyen Sırma, "Şehit olan kardeşlerimize üzülmeyelim. Onlar şehitlik mertebesine erdi. Biz kendi halimize üzülelim. Müslümanın Müslümandan başka dostu yok. Kendimize gelelim. İslam dünyası liderlerinin çoğu, sağır ve dilsiz oldular. Biz Kur'an-ı Kerim'i kendi nefsimize tatbik ederek, zulme karşı duracağız. Müslümaların birlik olması lazım. Lüzumsuz meselelerle vakit geçiriyoruz. Basit meseleleri tartışmak yerine, Kuran'a ve Resulullah'a yönelmemiz lazım. Bizim 1980'deki Sisi'lerimiz Mısır'ın Sisi'sinden daha zalimdi. Sizler çok gençsiniz, onların neler yaptıklarını hatırlamazsınız" diye konuştu.

Protesto gösterilerine katılan gençlere tarihi dikkatle okumaları ve kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulunan Sırma, "Okuyun Haçlıların bize ne yaptığını görün. Müslüman liderlerden bazıları, darbe destekçilerinin piyonları gibi çalışıyor. Onlara güvenmiyoruz" dedi.

Sırma, eyleme katılanlardan Mısır halkı için dua etmelerini de istedi.

18-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti_07-alibakaner.jpg

“İafer İnananlarındır!”

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ali Bakaner de konuşmasında, İhvan'ın kurucusu Hasan El Benna ve Seyyid Kutub ile Malcom X'in konuşmalarından örnek göstererek, İslam coğrafyasında Müslümanların kanının akıtılmaya devam ettiğini dile getirdi.

Müslümanların tarih boyunca mazlumlara yardım eli uzattığını vurgulayan Bakaner, "Osmanlı, birçok Hristiyan ve Yahudiye yardım etti. Onlara 'sen Müslüman değilsin' demedi. İslam adaletini dünyaya yaymış bir ecdadın torunuyuz. Müslümanların hakim olduğu coğrafyalarda, o dönem huzur ve barış hakimdi" ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetler okuyan Bakaner, "Zafer inananlarındır" dedi.

El Cezire'nin Mubaşir isimli kanalında bir bölümü canlı yayınlanan eylemde, "İstanbul'dan Mısır'a direnişe bin selam", "Zulme karşı omuz omuza", "Uyan, diren, özgürleş", "Yalla İrhal Ya Sisi", "Ümmetiz, kardeşiz, direneceğiz", "Şehit Esma, Şehit Ammar, Yolun Yolumuz", "Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail", "Yaşasın küresel intifada", "Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyke Ya Allah" şeklinde sloganlar atılıdı.

ali-riza-akgun.jpg

Ezher mezunu Ali Rıza Akgün, sahnede darbeye destek veren Ezher'den aldığı icazeti yırttı.

Gruptakilerin topluca yatsı namazı kıldığı ve Kunut duasını okuduğu eylem yapılan dua ile sona erdi.

18-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti_04.jpg
 
18-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti_05.jpg
 
18-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti_06.jpg
 
18-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti_01_ridvankaya.jpg
 
18-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti_09.jpg
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum