1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bursa'da Mısır Şehitleri İçin Cenaze Namazı
Bursada Mısır Şehitleri İçin Cenaze Namazı

Bursa'da Mısır Şehitleri İçin Cenaze Namazı

Bursa'da Mısırlı şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı.

17 Ağustos 2013 Cumartesi 01:23A+A-

Mısır’da darbeci yönetimin katlettiği Müslümanlar için Ulucamii’de gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazı sonrasında Ulucami avlusunda toplanan Müslümanlar Mısır’da darbeci yönetimin katlederek şehit ettiği kardeşleri için gıyabi cenaze namazı kıldılar. Cenaze namazını Bursa İl Müftü Yardımcısı kıldırdı. 70’den fazla kuruluşun ve Bursalı Müslümanların katıldığı cenaze namazından önce Bursa İl Müftü Yardımcısı kısa bir konuşma yaparak son günlerde özellikle Mısır’da yaşanan katliama dikkat çekti. Konuşmasının ardından büyük bir kalabalığa cenaze namazını kıldıran Müftü yardımcısı, namazın ardından dua ederek programı sonlandırdı.

Gıyabi cenaze namazından sonra sessizce dağılmaya başlayan kalabalık içinde bulunan bir grup provokatör ise sloganlar atarak toplanan kalabalığı yönlendirmeye çalıştı. Bu provokatör grup, son iki buçuk yıldır kadın çocuk demeden insanları katleden, kadınlara kızlara tecavüz eden Suriye’deki baas diktası ve onun destekçileri olan İran ve Hizbullah lehine sloganlar atarak Gıyabi cenaze namazı için toplanan kalabalığı istedikleri şekilde yönlendirmeye çalıştılar. Ancak kalabalık içinden durumu hemen fark eden bilinçli bir grup, kalabalığı uyardı ve bu oyuna gelinmemesi için çaba sarf etti.

Kalabalığı provoke eden kişilerin oyununun boşa çıkması sonrasında bir konuşma yapan Bursa Özgür-Der Şube Başkanı Aziz Avar biz Müslümanların ırkı, mezhebi, dili ve din ne olursa mazlumun yanında olmamız gerektiğini; aynı şekilde dili, dini, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun zalimin karşısında olmamız gerektiğini, bugün Mısır’da yaşananlara tepki gösterdiğimiz gibi aynı şekilde Suriye’de Filistin’de, Arakan’da, Doğu Türkistan ve daha birçok yerde yaşanana zulümlere tepki göstermemiz gerektiğini ve bu tepkinin asla durmaması gerektiğini belirtti. Avar, aynı zamanda yarın (Cumartesi) saat 19:30’da Mısır’da yaşanan katliama tepki vermek için Setbaşı Köprüsündan Fomara Meydanına kadar yürüyüş yapılacağını ve tüm Müslümanların bugünkü gibi orada da olmaları gerektiğini belirterek kalabalığın sessiz ve olaysız bir şekilde dağılması gerektiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı. Eylem tekbirlerle sonlandı.

misirda-olenler-icin-bursa-ulucamide-cenaze-namazi-kilindi-klu_galeri.jpg

misirda-olenler-icin-bursa-ulucamide-cenaze-namazi-kilindi-omb_galeri.jpg

misirda-olenler-icin-bursa-ulucamide-cenaze-namazi-kilindi-bb3_galeri.jpg

misirda-olenler-icin-bursa-ulucamide-cenaze-namazi-kilindi-2y5_galeri.jpg

HABERE YORUM KAT