1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Beyazıt’tan Halep Direnişine Bin Selam!
Beyazıt’tan Halep Direnişine Bin Selam!

Beyazıt’tan Halep Direnişine Bin Selam!

Özgür-Der, Suriye direnişine olan desteğini sürdürüyor. Halep direnişi bugün Beyazıt’tan selamlandı.

04 Ağustos 2012 Cumartesi 17:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye halkı ve direnişiyle dayanışmak için Ramazan boyunca Özgür-Der tarafından Beyazıt’ta yapılan dayanışma eylemleri devam ediyor. Ramazan eylemlerinin üçüncüsüne Humus Devrim Konseyi Sözcüsü Halid Ebu Salah da katıldı.

Suriye’den gelen katliam haberleri karşısında sessiz kalmayı İslami sorumluluk ve insani erdemlerden uzaklaşmak olarak addeden Özgür-Der, Suriye İntifadasını gündem etmeye devam ediyor. Ramazan boyunca her Cumartesi 15.00’te Beyazıt’ta basın açıklaması ve protesto eylemi düzenleyen Özgür-Der, Özgür Suriye Ordusunun direnişini selamlayarak; tüm Müslümanları direnişe destek vermeye ve Özgür Suriye Ordusunun silah ihtiyacının karşılanması için harekete geçmeye çağırdı.

Özgür-Der açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Sadece dualarımızla değil söylem ve eylemlerimizle, infak ve zekâtlarımızla da Suriye cihadının muzaffer olması için topyekûn seferber olmalıyız. Baas-Esed cuntasına karşı Allah rızası için girişilen bu kutlu mücadeleden nasipsiz kalmak her bir Müslüman için büyük bir hüsrandır… Suriyeli kardeşlerimiz İslam ümmetinin izzet ve şerefi uğrunda savaşırken bize düşen Türkiye’nin hemen her yerinden ses vermek, kardeşliğimizin gereği olarak maddi-manevi destek sunmaktır. Allah yolunda infak edeceğimiz mallarımız üzerinde en çok da Allah yolunda cihad edenlerin hakkı olduğunu unutmayalım.

Halep’in Öz Evlatları Silah Bekliyor!

“Halep’in Öz Evlatları Baas Çetesine Gereken Dersi Vermek İçin Silah Bekliyor!”, “Ramazan’da Dualarımız Suriye İçin: Ya Rab! Sen Direnişçileri Muzaffer Eyle!”, “Mazlum Suriye Halkının Kendini Savunma Hakkını Engelleyenler Baas Çetesinin Suç Ortaklarıdır!”, “Katil Baas Ordusuna Karşı Yaşasın Suriye Halkının Özgür Ordusu” yazılı pankartların açıldığı eylemde “Baas Katlediyor, Dünya Seyrediyor; Katillere Lanet, Susanlara Yazıklar Olsun!” “…Küfrün Önderleriyle Savaşın!” “Esed Çetesi ve Destekçileri Döktükleri Kanda Boğulacaklar!” “Esed Canavarını Durdurun!” “Stop The Massacre Of Syria! “Lets Syria People Defend Themselves!” (Suriye Halkına Kendini Savunma Hakkı Verilsin!) “Allah’ın Yardımıyla Zafer Yakındır!” “Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek!” “Arakan da Budist Suriye’de Baas Çetesinin Zulmüne Son!” yazılı dövizler açıldı.

“Esed’in Zulmü Analiz Konusu Değildir”

Eylemde bir konuşma yapan Özgür-Der yöneticilerinden Yılmaz Çakır, Suriye’de bir Sünni-Şii mezhep kavgası olmadığını, yaşananların tamamen bir zalim-mazlum çatışması olduğunu ifade etti. Bu konuda tüm Müslümanların duyarlı olması gerektiğini söyleyen Çakır, uluslararası kuruluşlar hakkında da “Hiçbir zaman Müslümanların yararına iş yapmayacaklardır. Ancak oyalama politikası izliyorlar.” şeklinde bir değerlendirme yaptı. Çakır, Suriye’de yaklaşık 1,5 yıldır Esed diktası tarafından sürdürülen zalimane politikaların artık analiz konusu olamayacağını vurguladı ve Müslümanların kesin tavır alması gerektiğini söyledi. Bu saatten sonra halen kafası karışık olanların adalet ve merhamet duygularından şüphe ettiğini ifade eden Çakır, Ramazan ikliminde Suriye halkını sahiplenmenin önemine dikkat çekti.

“Anti-Siyonist Esed Filistinlileri Katlediyor”

Çakır’dan sonra bir konuşma yapan gazeteci-yazar Ahmet Varol konuşmasının başında Müslümanların Suriye’de yaşanan katliamlar konusunda yeterince hassas davranmadıklarını ve tavır alma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Varol, Suriye’de yaşanan olayları Amerika ve İsrail’in oyunu olarak lanse edenler ve Esed’İ anti-Siyonist olarak ortaya koyup da Filistin’i koz olarak kullananların şu anda Suriye’de Filistinliler katledilirken sessiz kaldığını da ifade etti.

Varol, ayrıca Baas rejiminin İran’ın desteği sayesinde ayakta kaldığını vurguladı. "Müslüman Zulme Boyun Eğmez!" sloganının İran'ın tavrıyla maalesef yalan olduğunu belirten Varol, Müslümanca duruşun bu katliam karşısında böyle bir tavrı kabul edemeyeceğini belirtti.

“Dinimizi, Halkımızı Korumak İçin Silah İstiyoruz!”

İstanbul’da bulunan Humus Devrim Konseyi Sözcüsü Halid Ebu Salah da eyleme katıldı. Eylemde bir konuşma yapan Ebu Salah,  Suriye halkının direniş mücadelesine sürekli destek veren Türkiye halkına teşekkür ederek başladı. Tüm dünyanın Suriye’deki bu katliama sessiz kaldığını ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Ebu Salah, uluslararası kuruluşların sürekli karar alıp uygulamaya geçmemesinden yakındı. Suriye halkının, kimse destek vermese dahi direnişe devam edip zafere ulaşacağına inandığını söyleyen Ebu Salah, “Biz en başından beri yalnızca Allah’a güvendik” dedi. “Dinimizi, ırzımızı, kendimizi korumamız için, La ilahe illallah için başlattığımız bu devrimin silaha ihtiyacı var!” Sözleriyle tek ihtiyaçlarının kendilerini savunmak için silah olduğunu vurgulayan Salah, “Esed rejimine Çin, Rusya, İran gibi ülkeler silah dahil birçok yardım yaparken, Müslüman ülkeler Suriye halkına yardım etmiyorlar.” dedi.

Ebu Salah, Suriyeli Müslüman devrimcilerin tüm yalnız bırakılmışlıklarına rağmen zafere inandıklarını ve Allah'tan başka hiç kimseleri olmasa da direnişi sürdüreceklerini belirtti. Suriye sokaklarında atılan "Allah'ım Senden Başka Kimsemiz Yok!", "Allah'ım Yardımını Humus'a, Halep'e, Hama'ya... Gönder!", "Allah'ın yalnızca senin emrindeyiz!" şeklinde sloganlar attıran Ebu Salah, bu sırada gözyaşlarına da hâkim olamadı. Ebu Salah, Suriye'de direnişin zaferi için ettiği duadan sonra Suriye direnişine destek verenleri unutmayacaklarını ve inşallah onlarla özgür Suriye'de buluşacaklarını söyledi.

“Suriye Devrimi Silah Bekliyor!”

Eylem boyunca tekbirler getiren topluluk, "Kahrolsun Baas Kahrolsun Siyonizm!", “Suriye Devrimi Silah Bekliyor!”, “Yaşasın Halep Direnişimiz!”, “Halep’e Selam Direnişe Devam!”, “Suriye'ye Özgürlük Direnişler Gelecek!”, “Yaşasın Halkın Özgür Ordusu!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah”, “Halep’e Humus’a Direnişe Bin Selam!”, “Halep Beşşar’a Mezar Olacak!”, “Zalimlerin Korkusu Hür Suriye Ordusu”, “Baas Lobisi Hesap Verecek!”, "Kahrolsun Baas Kohrolsun İşbirlikçiler!", “Katil Rusya Suriye'den Defol!”, “Yaşasın Suriye İntifadası!”, “Diktatörler Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!”, “Müslüman Zulme Boyun Eğmez!”, "Tevhid, Adalet, Özgürlük!"  şeklinde sloganlar attı.

Suriye için yapılan Ramazan eylemleri her Cumartesi saat 15.00’te Beyazıt’ta devam edecek. Ayrıca 5 Ağustos Pazar sabahı Fatih Camii'nde sabah namazı sonrasında Suriyeli şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılınacak.

asd.20120804182233.jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(16).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi.jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(2).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(3).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(4).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(5).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(6).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(7).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(8).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(9).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(10).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(11).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(12).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(13).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(14).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(15).jpg

 

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(17).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(18).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(19).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(20).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(21).jpg

04082012_beyazit_suriye_halep_eylemi-(22).jpg

 

Fotoğraf: Büşra Bulut - Emine Nur Çakır / Haksöz-Haber

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum