1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Batman'da "Müslüman Tutsaklara Özgürlük" Eylemi
Batman'da "Müslüman Tutsaklara Özgürlük" Eylemi

Batman'da "Müslüman Tutsaklara Özgürlük" Eylemi

28 Şubat darbesinin yıldönümünde Özgür-Der’in birçok şubesiyle organize ettiği eşzamanlı basın açıklaması Batman’da M Tipi Kapalı Cezaevi önünde gerçekleştirildi.

28 Şubat 2015 Cumartesi 21:51A+A-

28 Şubat darbesinin yıldönümünde Özgür-Der’in birçok şubesiyle organize ettiği eşzamanlı basın açıklaması Batman’da M Tipi Kapalı Cezaevi önünde Cumartesi  günü saat 13.00 da diğer STK temsilcilerinin de katılım gösterdiği bir eylemle gerçekleştirildi.

Geniş katılımın gözlendiği eylemde ilk olarak sözü Özgür-Der Batman Şube Başkanı Mehmet Şat aldı. Şat, özellikle yaş itibariyle darbe sürecine tanıklık etmemiş olan kardeşlerimiz için kısaca darbe sürecini özetlediği konuşmasında darbenin medya, akademi ve siyaset ayağı ile beraber en büyük aktörlerinden birinin de brifinglenmiş yargı ayağı olduğunu söyleyerek “Bu yargı ayağı görevini en iyi şekilde yaparak hemen hepsi İslami davalara ait bekleyen çok sayıda dosyayı üstünkörü değerlendirmelerle ağır cezalara mahkum ettiler. Bu mağdurlar darbe sürecinde ve sonrasında pek gündem olamayıp, unutulmaya terk edildiler. Darbecilerin yargılandığı hatta cezaevinde olmayıp kamu vb. alanlarda mağdur olanların haklarını elde ettiği, gündemleşerek haklarının iadesi sağlanan şu günlerde dahi cezaevinde unutulmaya terk edilen kardeşlerimiz her biri 15-20 yıldan bu yana haksız bir şekilde içeride tutulmaktadır. Bunlardan biri de benim kardeşim Ahmet Şat’tır. Ahmet içeri girdiğinde yeni doğmuş olan çocuğum diğer kardeşleri gibi amcalarını içeride tanıdılar. Her siyasi af söylentisi, yeniden yargılamaya dair en ufak bir umut belirdiğinde yaşadığımız duyguları hiç kimseye yansıtmadık. Bu anlamda yaşamın sıkıntıları en iyi bilen insanlar olarak tüm siyasi mahkumların haksız yargılamalarla içeride tutulan her görüşten insanın adalete kavuşması için bugün burada toplandık.” dedi. Ardından sözü yine mağdurlardan Abdüsselam Durmaz’ın ablası ve Hasan Gezen’in eşi alarak yaşadıkları acıları ve adalet taleplerini dile getirdiler. Son olarak basın açıklaması Bünyamin Sevim tarafından okunarak etkinlik sonlandırıldı.

batman-20150228-01.jpg

batman-20150228-02.jpg

batman-20150228-03.jpg

batman-20150228-04.jpg

batman-20150228-05.jpg

batman-20150228-06.jpg

batman-20150228-07.jpg

HABERE YORUM KAT