1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Baasçı Rezalet “Kurgu Habercilikte Son Nokta!”
Baasçı Rezalet “Kurgu Habercilikte Son Nokta!”

Baasçı Rezalet “Kurgu Habercilikte Son Nokta!”

Esed yanlısı Ulusal Kanal ana haberde yayınlanan düzmece görüntüler ve acemi kurgu bu kadarına da pes dedirtti.

14 Nisan 2014 Pazartesi 12:53A+A-

İstanbul’un en işlek mekanlarından İstiklal Caddesi'nde cep telefonuyla, “Suriye tayfası ya, Suriye. El- İŞİD. Koy kafayı kes kafayı”… “İHH yardım etmiyor mu İnsani Yardım Vakfı”… “Nasıl yardım etmez ya Bülent abi orada, Bülent Yıldırım”… “Suriye’den gelirken yardım etti bize”… “Valla ben bir seneden beri Suriye’deyim daha yeni geldim yeni girdim Türkiye’ye”… “Allah büyük Suriye’ye tekrar döneceğim, aynı yoldan geri dönerim”…  “… İnsani Yardım Vakfı…” “Bizim orada savaş yok ya…” şeklinde konuşan garip giyimli, pervasızca konuşan bir adamın arkasına düşen acar muhabir sözde çok özel bir haber yakalıyor.

Kendisinin Suriye’den yeni döndüğünü söyleyen bu garip şahıs, telefonda görüştüğü kişiye “İHH yardım etmiyor mu İnsani Yardım Vakfı”… “Nasıl yardım etmez ya Bülent abi orada, Bülent Yıldırım”… “Suriye’den gelirken yardım etti bize”… “Valla ben bir seneden beri Suriye’deyim daha yeni geldim yeni girdim Türkiye’ye” diyor

Büyük haberin içerisine düşen muhabir takibi sürdürüyor ve bir dükkana girip çıkan şahsa röportaj teklif ediyor.Röportaj teklifini kabul etmeyen kişi, Ulusal Kanal haber dairesini şaşırtan “Biz Esed’e karşıyız” sözünü ifade ediyor.

Dünya habercilik tarihinin en iğrenç komplo-kurgu rezaletine imza atan Ulusal Kanal, aynı zamanda Bülent Yıldırım ve İHH’yı da itibarsızlaştırıp hedef göstererek hukuk ve haysiyet cellatlığı yapıyor.

Esed’e olan sevgilerini her fırsatta dile getiren Baassever medyanın öncü misyonunu üstlenen Ulusal Kanal’ın bu acemi ve komik kurgusu, Müslümanlara karşı içlerinde taşıdığı nefretinde bir göstergesi.

Haberin konu mankeni bir yıldır Suriye’de yaşadığını bağıra çağıra söylüyor ve muhabire duyurmak için “el IŞİD” sözcüğünü telaffuz ediyor. Oysa el IŞİD Arapça gramer ve lügat açısından hiç bir anlam ifade etmiyor. Çünkü IŞİD kelimesinin Irak Şam İslam Devletinin Türkçeye uyarlaması olduğu için el IŞİD diye isim yada sıfat  Arapça dilbilgisi açısından hiçbir anlam ifade etmiyor.

Oysa 1 yıllık Mücahidimiz “El- İŞİD. Koy kafayı kes kafayı” naraları atıyor.

Ayrıca IŞİD Suriye’de sivillere yardım taşıyan İHH tırlarını yakıp şoförlerini katleden aynı IŞİD, ne hikmetse İHH görevlileri tarafından sınırdan güvenli bir biçimde geçiriliyor.

Bu olağanüstü haber kepazeliği, kurgulanış, hazırlanış ve sunuş biçimiyle ulusalcıların aczi yetini de gösteren en bariz örneklerden birisi olarak kayda geçti.

islahhaber.net

HABERE YORUM KAT

2 Yorum