1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Aydın’da Eller Suriye’deki Direniş İçin Semaya Uzandı
Aydın’da Eller Suriye’deki Direniş İçin Semaya Uzandı

Aydın’da Eller Suriye’deki Direniş İçin Semaya Uzandı

Aydınlı Müslümanlar Halep’te yaşanan vahşi katliamları protesto etti.

02 Mayıs 2016 Pazartesi 23:05A+A-

Suriye’de 5 yıldır sivil halkın kadın çocuk demeden bir soykırıma varan saldırılara maruz kalması Türkiye’de yaşan sorumlu Müslümanları harekete geçirdi. Ülkenin dört bir tarafında gerçekleşen vahşete tepkiler çığ gibi büyürken, bugün de Aydın Bey Camii önünde düzenlenen basın açıklamasında zalimler lanetlendi.

‘Halep için ses ver Aydın’ etkinliğinde Aydın’da bulunan duyarlı Müslümanlar bir araya gelerek; tüm zorluklara tüm baskılara yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen kararlı bir şekilde süren Suriye kıyamının adeta destanlaşan bir direniş olmasında emeği geçenlere dua yolladı. Zulüm ve gaddarlığı kelimelerle izah edilemeyecek, işkence ve katliamlara dair fotoğraflarına bakmaya bile dayanamadığımız derecedeki vahşeti tüm dünyanın gözü önünde ve batının duyarsızlığıyla yapmaya devam eden Diktatör Esed’in Baas rejimine karşı Deraa’da başlatılan ve direnişin 6. Yılında destanlaşarak devam ettiği vurgulandı.

DİRENİŞ SADECE REJİMLE DEĞİL, TÜM ŞER ODAKLARIYLA SAVAŞ VERİYOR

Aydın’daki duyarlı vatandaşların gerçekleştirdiği basın açıklamasında 6. Yılına giren bu direnişin Suriye de sadece nizamla mücadele etmekle kalmadığı, aynı zamanda bütün yerli ve küresel şer odaklarıyla mücadele dildiği belirtildi. Suriye de izzeti zillete tercih edip kıyama kalkan Suriye halkının kıyamın başladığı günden beri çok zor ve kısıtlı imkânlarla mücadelesine devam ettiği vurgulanırken; “Suriye de başlatılan bu direnişin zafere ulaşmaması için direnişin karşısında yer alan katil İran, katil Rusya, katil Çin, katil ABD, katil pkk/pyd … işbirlikçiler her geçen gün katliamlarına bir yenisini daha ekleyerek dünya insanlığının gözü önünde bir halkı yok etmeye devam ediyor.10 günden beridir Rusya ve işbirlikçileri tarafından havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalanan Halep şehrimiz bütün zorluklara rağmen direnmeye devam etmektedir. Rusya’nın bütün dünyanın gözü önünde Halep’te gerçekleştirdiği bu insanlık dışı kıyım ve katliama ne yazık ki bütün insanlık dilsiz ve sağır kesilmiştir. Dillerinde özgürlüğü ve barışı pelesenk eden özgürlük havarileri Halep’te mazlum insanların ölümle can çekişmelerini adeta büyük bir sevinçle izlemektedirler. Bizler Aydın’da yaşayan Müslümanlar olarak rabbimizin bize yüklediği şahitlik sorumluluğu gereği katil Esed ve onun destekçileri olan başta Hamaney ve Putin’in Suriye’de yaptıkları katliamlara sessiz kalmadığımızı ve gücümüz yettiğince her zaman ve her yerde bu zulmü dillendirip buna karşı her tür çaba ve gayreti sarf edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Şunu unutmamamız lazım; Ümmetin kurtuluşu Kudüs'ün özgürlüğündedir, Kudüs'ün özgür olması da Halep'in yeniden özgür olmasına bağlıdır. Selam olsun; Halep’e, Şama, Deraya, Hamaya ve İdlip’e.” İfadelerine yer verildi.

BU ZOR SÜREÇTE KENDİLERİNİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ HİSSETMEDİK

Programda Aydın’da yaşayan ve Suriye’deki kargaşadan dolayı eğitim için Aydın’da bulunan Suriyeliler de Türkiye Halkına gösterdikleri kardeşlikten dolayı teşekkür etti.  ADÜ Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrencisi Mohamad Hadi Ktaech, bu zor süreçte kendilerini hiçbir zaman yalnız hissetmediklerini belirterek; “Bizler Suriyeli Müslümanlar olarak ülkemizi terk etmedik korkaklar da değiliz. Ülkemizin geleceği için öğrenim görüyoruz.Suriye’de Müslümanların izzet ve şerefini korumak için akrabalarımız, kardeşlerimiz savaşmaya devam ediyorlar ve devam edecekler elhamdülillah. Özgür Suriye’nin yeniden inşaası için burada çeşitli bölümlerde eğitim almak için gönderildik.Suriyeli ve ezilen mazlum dünya Müslümanları için yardımlarınızı ve dualarınızı esirgemeyin.Allah tüm kardeşlerimizden razı olsun. Ve bilin ki, Allah ancak inananlarla beraberdir.” dedi. Programın sonunda ADÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği programı Öğrencisi AnasAldeib Suriye’deki mazlumlar ve tüm dünyadaki Müslümanlar için dua ettirdi. 

aydin-20160502-01.jpg

aydin-20160502-02.jpg

aydin-20160502-03.jpg

aydin-20160502-04.jpg

aydin-20160502-06.jpg

aydin-20160502-07.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum