1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Avustralya Dışişleri Bakanı, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarını desteklediklerini belirtti
Avustralya Dışişleri Bakanı, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarını desteklediklerini belirtti

Avustralya Dışişleri Bakanı, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarını desteklediklerini belirtti

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarını desteklediklerini ve bunların İran'ın nükleer silah elde etmesini önlemek amacıyla yapıldığını savundu.

23 Haziran 2025 Pazartesi 21:14A+A-

Wong, ABC News'e, ABD'nin İran'a yönelik hava saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dünyanın İran'ın nükleer silaha sahip olmasına izin vermeyeceği konusunda herkesin mutabık kaldığını savunan Wong, "Bunun önlenmesi için yapılan eylemleri destekliyoruz." dedi.

Wong, Orta Doğu'da "tam ölçekli bir savaşın çıkmasını" istemediklerini dile getirerek, "Bu noktada diplomasi ve gerginliğin azaltılması çağrısında bulunmak doğru." diye konuştu.

İran'dan ve İsrail'den Avustralya vatandaşlarının tahliyesine ilişkin konuşan Wong, "Bakın, sahada durum çok zor ve çok değişken, çok hızlı değişiyor. Ne yazık ki gerginliğin tırmanması ve askeri harekat nedeniyle İsrail'den kara sınır geçişlerine devam edemedik." ifadesini kullandı.

Wong, Azerbaycan sınırına Avustralyalı personel gönderdiklerini aktararak, "Böylece Avustralyalılar o sınıra ulaşabiliyor. Orada yardım etmek için Avustralyalı yetkililer var." dedi.

HABERE YORUM KAT