1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Arnavutköy'de "Teksas'tan Hakikate" konuşuldu
Arnavutköy'de "Teksas'tan Hakikate" konuşuldu

Arnavutköy'de "Teksas'tan Hakikate" konuşuldu

Arnavutköy İHH Kadın Kolları kitap ve tefsir buluşmaları için bir araya gelmeye devam ediyor.

06 Temmuz 2021 Salı 15:42A+A-

HAKSÖZ HABER

Arnavutköy’de İHH Kadın Kolları tarafından "haftada bir tefsir ayda bir kitap" çalışmasında bu hafta Temmuz Yayınları'ndan çıkan Najla Tammy Kepler'in "Teksas'tan Hakikate Yolculuk" kitabı tahlil edildi.

Kitapta Najla Tammy Kepler'in inanç arayışı, Müslüman olma serüveni,  Müslüman bilincine nasıl eriştiğine dair bilgileri aktaran gençler kitap etrafında çeşitli konuları tartışıp cevap aradılar.

Najla Tammy Kepler'in İslam'a girişi ve annesinin buna karşı çıkmasına hatta engellemeye kalkmasına rağmen onun dininden vazgeçmemesi ve vakarlı duruşu dikkat çekici olan bir diğer unsurdur.

Nitekim bu çabanın boşa gitmeyeceğini Allah bize Rad sûresi 27. Ayette de bildirmiştir.

" ....... Allah dileyeni saptırır, kendisine yöneleni de doğru yola erdirir."

Bu çabaların elbette meyve vereceği aşikârdır. Bir genç kızın o yaşlarda bu kararı alırken annesi tarafından engellenmeye çalışılmasına rağmen bu onurlu duruşundan vazgeçmemesi Müslümanlara örneklik taşıyacak değerde bir tutumdur. Kendisinden bir kez daha Allah razı olsun.

Bu bağlamda Tammy Kepler hayatını kaleme aldığı kitabında "nasıl bir örneklik?" sorusunun cevabını da vermiş oluyor.

Kitap boyunca Hristiyan bir anne babadan dünyaya gelen bir kız çocuğu olmasına rağmen ailesinin inancını bir türlü benimseyemediğine, hep arayışlar içerisindeki hallerine, çabalarına ve bu çaba karşında onun "İbrahimî misali" nasıl doğru yola eriştiğine şahitlik edildiği tespitinin yapıldığı kitap mütalaası gelecek program için yapılan istişarenin ardından sona erdi.

Programlara katılmak için irtibat numarası: 05364004204

HABERE YORUM KAT