1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Amerikalılar İşkenceyi Destekliyor ve Bununla Gurur Duyuyor!
Amerikalılar İşkenceyi Destekliyor ve Bununla Gurur Duyuyor!

Amerikalılar İşkenceyi Destekliyor ve Bununla Gurur Duyuyor!

Amerikalıların yaklaşık üçte ikisinin “terör şüphelileri” üzerinde işkence yöntemlerinin uygulanmasını haklı bulduğuna dair bir araştırma yayımlandı!

06 Nisan 2016 Çarşamba 10:49A+A-

Middle East Eye'dan Kısaltarak Tercüme Eden: Salih Orhan / Haksöz Haber

Seçim kampanyası sırasında Donald Trump düşman savaşçılara karşı işkence uygulanmasını geri getirerek Cenevre Konvansiyonu’nu ihlal edeceğini tekrar etti:

“IŞİD kafa kesiyor ve insanları demir kafeslerde boğuyor ve biz birkaç teröriste bile ‘waterboarding’ yapmayacağız (öyle mi)?!”.

Daha önceleri Bush/Cheney işkence programı sebebiyle utanç, aşağılanma ve küresel kınamaya maruz kalan Amerikalılar öfkeliydi . Sosyal medyada bu duruma haklı bir şekilde öfke yağdı ve “Cenevre Konvansiyonu” Twitter’da trend topic oldu.

Ancak görünüşe göre Trump’ın ahlakî düşüklüğüne karşı duyulan öfke sönmüşe benziyor. Anlaşılan o ki, Amerikalılar işkence hastalığına yakalanmış!

Reuters’ın yayımladığı yeni bir araştırma Amerikalıların yaklaşık üçte ikisinin “terör şüphelileri” üzerinde işkence yöntemlerinin uygulanmasını haklı bulduğunu gösteriyor.

Seküler aydınlanma lanete uğradı. Amerikalılar işkenceyi destekliyor ve bununla gurur duyuyor.

Araştırmada siyasî parti çizgilerini incelemeye kalktığımızda: Demokrat partililerin çoğunluğunun işkenceyi desteklemesi, Cumhuriyetçilerin ise ek bilgi edinmek için işkence uygulanmasına verdikleri %82’lik destekten de anlaşıldığı üzere işkence uygulamalarını dört gözle bekledikleri söylenebilir.

HABERE YORUM KAT