1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya’dan Halep’e 10 Tır İnsani Yardım
Amasya’dan Halep’e 10 Tır İnsani Yardım

Amasya’dan Halep’e 10 Tır İnsani Yardım

Halep halkına yardım ulaştırmak üzere Amasya Belediyesi ve Hayatcan Derneği tarafından organize edilen kampanya neticesinde toplanan 10 tırlık insani yardım ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

21 Aralık 2016 Çarşamba 18:24A+A-

Haksöz Haber

Amasya Belediyesi ile Hayatcan Derneği’nin Halep’te yaşanan insanlık dramına duyarlı davranarak organize ettiği yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlarla hazırladığı 10 tır gıda ve ihtiyaç maddesi, 20 Aralık 2016 Salı günü Yavuz Selim Meydanı’ndan Halep halkına ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı.

Uğurlama töreninde, insanlık mücadelesinin verildiği Halep’in onurlu insanlarına bir nebze de olsa katkıda bulunmanın buruk mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Mazlumların yanında olmak ve onların duasını almak mecburiyetindeyiz. O nedenle Halep’teki kardeşlerimizin de acısına duyarsız kalamayız. Suriye’de yaşanan insanlık dramına tüm dünya gözlerini yumsa da Türkiye Cumhuriyeti, mazlumların ve masumların yanında yer almaya devam edecektir. Halep’e atılan her bomba, her kurşun aslında insanlığa atılıyor. Tüm dünyanın gözleri önünde Suriye’de, Halep’te bir millet, bir tarih yok ediliyor. Oradaki kardeşlerimiz için gıda malzemesi yüklü 10 tırı dualarla Halep’e uğurluyoruz. Buradaki mazlum olan kardeşlerimizin bir nebze de olsa yanında olabilmek ve onlarla bir dilim ekmeğimizi paylaşmak amacıyla yardım konvoyuna katkı sağlayan Amasyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Suriye’deki kanlı zulmün bir an önce sona ermesi hepimizin ortak temennisi.” dedi.

160 ton un, 9 ton bakliyat malzemesi, 25 ton kuru soğan, 21 ton patates, 2500 battaniye, 40 koli ilaç ve 650 koli bebek bisküvisi ile çocuk mamasının yüklendiği tırlar, Amasya İl Müftüsü İsmail İpek’in yaptırdığı duanın ardından Halep’ten çıkarılan mazlumlara ulaştırılmak üzere vatandaşlar tarafından yolcu edildi.

amasya_halep-(2).png

amasya_halep-(3).png

HABERE YORUM KAT