1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya İHH Dünya Yetimler Günü Vesilesiyle Amasyalı Yetimleri Sevindirdi
Amasya İHH Dünya Yetimler Günü Vesilesiyle Amasyalı Yetimleri Sevindirdi

Amasya İHH Dünya Yetimler Günü Vesilesiyle Amasyalı Yetimleri Sevindirdi

Amasya İHH Temsilciliği tarafından 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü vesilesiyle 50 yetim ve muhtaç çocuğa bayramlık elbise yardımı yapıldı ve yetim ailelerle iftar programı düzenlendi.

05 Haziran 2018 Salı 14:00A+A-

65 kişinin katıldığı program Amasyalı yetimlere bayramlık elbise yardımı ile başladı. Ardından yetim yavrularımız AVM’de tiyatro gösterisi seyrettiler ve çocuk oyun parkında çeşitli oyunlar oynayarak neşeli vakit geçirdiler. Yetim ve aileleri ile gerçekleştirilen iftarın ardından Yörgüçpaşa camiinde topluca akşam namazı kılındıktan sonra çocuklara ramazan çocuk kumanyası dağıtılması ile program sona erdi.

Amasya İHH Temsilciliği Yetim Birimi Sorumlusu Fatih Akgül, İHH Yetim Çalışmaları ve gerçekleştirilen program ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

DÜNYADA 400 MİLYON YETİM VAR

Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada 153 milyon yetimin var olduğu biliniyor. Gayriresmi rakamlara göre bu sayı 400 milyon. Rabbimiz fecr suresinin 17 – 20. ayetlerinde şöyle buyuruyor.” Hayır, siz yetime ikram etmiyorsunuz, yoksulu doyurmaya birbirinizi teşvik etmiyorsunuz. Başkalarının mirasını haram helal demeden yiyorsunuz. Malı da aşırı biçimde seviyorsunuz.” Bizler Amasya İHH temsilciliği olarak rabbimizden aldığımız bu sorumluluk gereği gerek dünyada gerekse de Amasya’ da bulunan yetim, muhtaç ailelerimize sahip çıkmaya, onların dertlerine ortak olmaya gayret gösteriyoruz.

İHH olarak onlarca ülkedeki yüz binlerce yetime sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Büyüyüp kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar yetimlere daima destek olmak; barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için durmaksızın çalışıyoruz. İstiyoruz ki kendi topraklarında, kültürlerinden kopmadan, yakınlarının yanında kimseye muhtaç olmadan yaşasınlar. Ebeveynlerini kaybetmiş ve akrabaları yanında yaşamaları mümkün olmayan yetimler için kendilerini aile ortamında hissedecekleri yetimhaneler inşa ediyoruz.

Dört bir yandaki 55 ülkede ve Türkiye’de 76 şehirde bulunan 90 bini aşkın yetim çocuğun her ay düzenli bakımını üstleniyor; eğitim, sağlık, gıda, barınma gibi konularda onlara destek veriyoruz. Her yıl ise dünyanın 135 ülkesindeki 800 bin yetime yardım ulaştırıyoruz. İlimizde de 41 yetime düzenli yardım yapılmaktadır.

AMACIMIZ YETİMLERİ SEVİNDİRMEK

Rabbimize hamd olsun 5 yıldır Amasya’da yetim ailelerimizle çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. 2018 yılı Yetim dayanışma günleri kapsamında yetimler ve anneleriyle kahvaltı ve fidan dikme etkinliği ile piknik ve uçurtma şenliği etkinliği programı gerçekleştirdik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Yetimler Gününde 50 yetim ve muhtaç yavrumuza bayramlık elbise giydirdik. Çocuklarımızı oyun parkında eğlendirdik. Yetim ailelerimizle iftar programı düzenledik ve yavrularımıza ramazan çocuk kumanyası dağıttık. Artık yetim ailelerimizin bir bireyi olduk. Yaptığımız çalışmalar neticesinde yetim yavrularımızdan ve annelerinden dualar almak, onları sevindirmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu çalışmalardaki amacımız yetimleri sevindirmek. Bu yardım çalışmalarımızda maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ediyoruz.

HERKESİ BİR YETİMİN ELİNDEN TUTMAYA DAVET EDİYORUZ

İHH’nın yaptığı faaliyetlerin içerisinde yetim çalışmaları önemli bir yer tutmaktadır. İHH yetim yavrularımızı bilgili, bilinçli ve yardımlaşma kültürüyle büyüterek daha güzel bir geleceğe hazırlayabilmek üzere var gücüyle çalışmaya devam etmektedir.

Dünyadaki savaşlar neticesinde her gün artan yetimlere karşı sorumluluğumuz gereğince İHH yetim sponsorluk destek sistemi kapsamında herkesi bir yetime sahip çıkmaya davet ediyoruz. Biz bir yetimin elinden tutalım ki Allah da bizim elimizden tutsun.

BU RAMAZAN ARAKANLI KARDEŞLERİMİZİ UNUTMAYALIM

Bu ramazanda Arakanlı kardeşlerimiz için biraz daha sağlıklı ortamda kalmalarına vesile olacak “Bambu Evi” projesi başlattık. Proje kapsamında yaptırmayı planladığımız bambu evleri 6 kişinin kalabileceği 19 m2 lik bir alana sahip olup, bir bambu evinin maliyeti 3.000,00 TL. Hedefimiz toplamda 167 bambu evi yaptırmak. Bu proje hedefine ulaşırsa 1000 kişi bu projeden yararlanmış olacak. Şu an 129 adet bambu evi bağışı toplandı çok şükür. Amasyalı kardeşlerimizden bu projeye küçük, büyük desteklerini bekliyoruz.

Zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını İHH aracılığıyla bu iyilik kervanına katmak isteyenler için irtibat bilgileri:

Bağış için hesap no:

Amasya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği

Türkiye Finans Amasya Şubesi İban: TR 52 0020 6001 9102 6804 9700 01

Hesap No: 2680497-1

İletişim: 05426490776

img_4317-001.jpg

img_4322.jpg

img_4325.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT