1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. "Şiddet olayları ile beraber Türkiye kaosa mı sürüklensin?"
"Şiddet olayları ile beraber Türkiye kaosa mı sürüklensin?"

"Şiddet olayları ile beraber Türkiye kaosa mı sürüklensin?"

Haksöz Okulu Youtube kanalı canlı yayınında gazeteci yazar Kenan Alpay ile gündem değerlendirmeleri Ümit Kudbay’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

20 Ocak 2021 Çarşamba 18:30A+A-

Ömer Faruk Şeker / HAKSÖZ HABER

Kenan Alpay, “Son dönemde dozu artan gazeteci ve siyasetçilere yönelik saldırıların birbiriyle bağlantılı saldırılar olduğunu ve bu saldırıları 80 darbesinin öncesindeki şiddet ortamının hortlatılması şeklinde görülmesi” gerektiğini belirtti.

Alpay, “Devletin en hızlı bir biçimde bu saldırılara karşı şedit önlemler alması gerektiğini, önlem alınmadığı takdirde başkalarına yapılacak olası saldırıların önünün açılacağını” ifade etti.  Son dönemde yaşanan şiddet saldırılarının artmasının kaosa sürüklenme olarak değerlendiren Alpay, “Onun delisi fazlaymış öbürü de örgütümün fedaisi fazla derse ne olacak? Türkiye delilerle, çetelerle kaosa mı sürüklensin? Fikrin karşılığı fikirdir!" dedi.  

Değerlendirmesinde reform söylemlerine de değinen Alpay, “İktidarın reform söylemleriyle eş zamanlı olarak MHP’nin de parti kapatma söylemlerini ortaya koymasının dikkat çekici olduğunu” belirtti. Alpay, “Cumhurbaşkanının toplumu provokasyona sevk eden olaylardan hazzetmediğini ve zamanı gelince cezasını da keseceğini öngörüyorum.” dedi.

Kenan Alpay konuşmasını Körfez ülkelerinin Türkiye ile yakınlaşmasına değinerek şu sözlerle noktaladı: “Bu yakınlaşma ABD seçimlerinin sonuçlarıyla doğrudan ilişkilidir. Bu bağlamda Türkiye'nin bölge siyaseti hakkında yalnız kaldığı, hayal gördüğü, ülkeyi maceraya sürüklediği şeklindeki teorilerin çöktüğünü görüyoruz. Ayrıca Biden yönetimi Obama dönemindeki gibi Rusya'yı çevreleme harekâtına kalkışacak gibi duruyor. Bu sebeple ABD'yi Akdeniz ve Avrupa'da göreceğiz."

 

HABERE YORUM KAT