1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ahmet Varol'dan Yeni Bir Kitap
Ahmet Varoldan Yeni Bir Kitap

Ahmet Varol'dan Yeni Bir Kitap

Ahmet Varol, son zamanların önemli tartışma konusunu kitaplaştırdı: "Müslüman Kardeşler'e Yönelik Eleştiriler ve Cevaplar"

12 Şubat 2013 Salı 14:23A+A-

5-6 Mayıs 2012 tarihlerinde Medeniyet Derneği ile Genç Birikim Derneği tarafından Ankara'da düzenlenen "Hasan el-Benna ve Müslüman Kardeşler" konulu sempozyumda "Müslüman Kardeşler'e Yönelik Eleştiriler ve Cevaplar" başlıklı sunumda bulunan Ahmet Varol bu konuyla ilgili çalışmasını genişleterek kitaplaştırdı. Kitap İstanbul'da Nida Yayınları tarafından yayınlandı.

Özelikle Arap dünyasında son dönemde meydana gelen ayaklanmalar ve siyasi değişim süreciyle birlikte daha çok öne çıkan Müslüman Kardeşler'e muhtelif eleştiriler de yöneltilmiş durumda. Bu eleştirilerin bazıları dar bir çerçevede kalmış ve sadece eleştiride bulunan kesimlerin kendi tercihleriyle ilgili olsa da bazıları da geniş çerçevede gündeme gelen ve konuşulan konular. Doğal olarak cemaatin ileri gelenleri de eleştirilere cevap vermeye ve eleştirildikleri konularda seçimlerini neye dayandırdıklarını izah etmeye çalışmışlar. İslâm dünyasındaki gelişmeler hakkındaki bilgilendirme çalışmalarıyla, makaleleriyle ve konferanslarıyla tanınan Ahmet Varol da özellikle öne çıkan ve farklı kesimler tarafından tartışma konusu yapılan bazı önemli eleştirilere cemaatin verdiği cevaplar hakkında, dayandıkları gerekçeleri de naklederek okuyucularını bilgilendirmeye çalışmış.

“Müslüman Kardeşler'e Yönelik Eleştiriler ve Cevaplar” kitabı üç bölümden oluşuyor.

Birinci bölümde eleştirinin genel bir değerlendirmesi yapıldıktan sonra hilafetin ortadan kaldırılmasının ardından yeniden İslâm'ın hayata bütün yönleriyle hâkim kılınması için faaliyette bulunma amacıyla ortaya çıkan oluşumlar hakkında özet bilgiler verilmiş ve bu nitelikteki oluşumların en geniş alana yayılmış olanı durumundaki Müslüman Kardeşler'in eleştirilere hedef olmasının sebepleri üzerinde kısaca durulmuş.

İkinci bölümde, cemaatin ileri gelenlerinden ve aynı zamanda saygın İslâm âlimlerinden olan Prof. Dr. Tevfik el-Va'i'nin bu cemaate yönelik eleştirilere cevap amacıyla yazdığı "el-İhvanu'l-Muslimun: Kubra'l-Harekâti'l-İslâmiyye, Şubuhat ve Rudud (İslâmî Oluşumların En Büyüğü Müslüman Kardeşler: Eleştiriler ve Cevaplar)" adlı kitaptan yararlanılarak özellikle İslâmî kesimde tartışma konusu olan bazı eleştirilere ve cevaplarına yer verilmiş.

Üçüncü bölüm ise Müslüman Kardeşler'in güncel çalışmalarına yöneltilen eleştiriler ve özellikle son değişim sürecinde önünün kesilmesi amacıyla oynanan oyunlar hakkında Ahmet Varol'un yazdığı makalelerle araştırma dosyalarından oluşuyor.

Kitabı Nida Yayınları'ndan sipariş vermeniz veya internetten www.kitapyurdu.com sitesinden online olarak satın almanız mümkün.

musluman-kardesler-elestiriler-cevaplar_ahmet-varol.jpg

İrtibat bilgileri:

Nida Yayınları: 0212 5279386 - [email protected]

Online satış:

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=642012&sa=132141624

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum