1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. 7. Dergi Fuarı Açıldı
7. Dergi Fuarı Açıldı

7. Dergi Fuarı Açıldı

TÜRDEB'in düzenlediği Dergi Fuarı'nın yedincisi düzenlenen törenle açıldı, fuar 15 Mayıs'a kadar açık kalacak...

10 Mayıs 2016 Salı 16:24A+A-

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı Sirkeci Teren Garı’nda açıldı.

20 ülkeden 305 derginin katıldığı fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütüphaneler Genel Müdürü Hamdi Turşucu’nun yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yayıncılar ve edebiyatseverler katıldı.

TÜRDEB Başkanı Asım Gültekin açılışta yaptığı konuşmada “Türkiye’de dergiciliğin bittiğini iddia eden kesimler var. Sosyal medyada bununla sık karşılaşıyoruz. Yedi yıl önce başlattığımız fuarda daha önce 165 dergi katılırken bu yıl 20 ülkeden 305 dergi katılıyor. Bu fark dergiciliğin yaşadığını gösteriyor. Bu yıl bir ilki gerçekleştirerek okul dergilerini de fuarımıza dahil ettik.” dedi.

Kütüphaneler Genel Müdürü Hamdi Turşucu da geçtiğimiz yıl basılan kitap sayısında Türkiye’nin dünyada 10. olduğunu belirterek “Genç-Des programı başlatıyoruz. Genç arkadaşlarımız kitap ya da dergi çıkartmak istediklerinde onlara destekçi olacağız” ifadelerini kullandı.

Dergi Fuarı 15 Mayıs tarihine kadar 09.00 – 21.00 saatleri arasında açık olacak.

HABERE YORUM KAT