1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. 100. Yıl Üniversitesi Öğrencilerinden Suriyeli Çocuklar Yararına Kermes
100. Yıl Üniversitesi Öğrencilerinden Suriyeli Çocuklar Yararına Kermes

100. Yıl Üniversitesi Öğrencilerinden Suriyeli Çocuklar Yararına Kermes

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde birçok İslami camianın bir araya gelerek üst çatı şeklinde oluşturduğu YYÜ Kardeşlik Platformu üniversite içerisindeki faaliyetlerine devam ediyor.

10 Mart 2016 Perşembe 01:02A+A-

Haksöz Haber

YYÜ Kardeşlik Platformu çatısı altında birleşen 100. Yıl Üniversitesi Müslüman Öğrenciler Suriye’de devam eden ve katliamlar sebebiyle ailelerini kaybetmiş veya kötü şartlarda yaşam mücadelesi veren çocuklar yararına KYK önünde bugün (Çarşamba) Dursun Odabaş Tıp Merkezinde ise iki gün devam edeceği duyurulankermes organize edildi.

foto-galeri.gifYYÜ Kardeşlik Platformu kız öğrenciler adına kermesle ilgili bilgi veren Ümmü Gülsüm Onuş; düzenledikleri ve yöresel yemeklerin, hamur işlerinin, kitap satışının, el yapımı işlemeler ve hat sanatının bulunduğu kermeslerden elde edecek geliri Suriyeli çocuklara göndereceklerini söyledi. Onuş; "Bizim insani ve İslami görevimiz, gücümüz yettiğince zor durumda kalan Suriyeli çocukların yanında olmaktır. Daha öncede yapmış olduğumuz çeşitli kermeslerden elde edilen gelirleri Van’daki yetim çocuklara ve ayrıca köy çocuklarına ulaştırmıştık. Şimdi ise çok daha zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriye’deki çocuklara bu kermesten elde edeceğimiz gelirleri ulaştırmayı hedef edindik. Temel ilkemiz Hz. Peygamber’in, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ hadis-i şerifidir. Bu vesileyle yastığını taş, gökyüzünü tavan yapan masum çocukların bizi affetmelerini ümit ediyoruz diyerek,Bütün İslami Camialarınsorumlularına ayrıca bu yardım kervanına emek ve desteklerini esirgemeyen öğrencilere teşekkür etti.

yyu-20160309-01.jpg

yyu-20160309-06.jpg

yyu-20160309-11.jpg

yyu-20160309-04.jpg

HABERE YORUM KAT