1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Temmuz’un Ekim-2016 Üçüncü Sayısı Çıktı!
Temmuz’un Ekim-2016 Üçüncü Sayısı Çıktı!

Temmuz’un Ekim-2016 Üçüncü Sayısı Çıktı!

Temmuz, yeni sayısında edebî çalışmaların yanında, 15 Temmuz direnişine ve müslüman coğrafyadaki gelişmelere yer vermeye devam ediyor.

04 Ekim 2016 Salı 12:08A+A-

Halep ve Kudüs başta olmak üzere, kara bulutlarla mücadele eden acılı coğrafyamızla ilgili bir çalışmanın kapağa çıkarıldığı dergide, usta sanatçı Hasan Aycın ile yapılmış bir söyleşi yer alıyor. Bu sayıda, eleştirel ve akademik metinler de dikkat çekiyor.

Aylık edebiyat, sanat ve fikriyat dergisi Temmuz’un Ekim sayısı, Hasan Aycın’ın bir çizgisiyle açılıyor. Adem Turan, Mustafa Köneçoğlu, Ercan Ata, Hayrettin Orhanoğlu, İsmail Söylemez, Ayşe Çelikkaya, M. Akif Şahin, Sinan Ceran, Mustafa Halil, Yavuz Balı, Mehtap Altan ve Ali Emre bu sayının şairleri.

Mustafa Ökkeş Evren’in bir öyküyle katkıda bulunduğu dergide, İsmail Isparta’nın yakında yayımlanacak “Ölmek ya da Ölmemek” romanından “Nefesi Ensemde” başlıklı bir bölüm de yer alıyor. Hale Beyza, Mustafa Uçurum ve Eminenur İskender, dergide denemeleriyle yer alan isimler.

Ali Emre’nin “Oryantalist Estetiğin Düşüşü”, Mehmet Narlı’nın “Şiir Taraftır”, Bahadır Kurbanoğlu’nun “Bin Yıllık Tarih Söylemi Yerli ve Milli mi?”, Hayrettin Orhanoğlu’nun “Düşünce Köprüsündeki Şair: Selçuk Küpçük”, İsmail Alper Kumsar’ın “Necatigil’in Zonguldak Yılları: Şehir, Şiir ve Aşk”, Erol Yılmaz’ın “Kütüphaneler Toplumun ve Ülkenin Aynasıdır” başlıklı yazıları dergideki kuramsal, eleştirel yazılardan, incelemelerden bazıları. Murat Kurt, Foto Kritik yazılarına Budapeşte’de çektiği bir fotoğraf üzerinden devam ediyor.

Dergi, 15 Temmuz darbesine ve direnişine bu sayıda da yer veriyor. İsmail Söylemez ve Mehtap Altan’ın konuyla ilgili şiirlerinin yanı sıra Abdurrahman Çeliker’in “Ölüm En Gencimizdi Bizim: Şehid Uhud Işık” başlıklı metni okunmaya değer. Erdoğan Aydoğan’ın “Kalkışma” başlıklı yazısı da aynı konu üzerinde yoğunlaşıyor.

Bangladeş’teki zorbalık ve idamlara dikkat çekmeyi ihmal etmeyen Temmuz’da; Ahmet Laçin’in “Mir’in Portresi” başlıklı mensur-şiiri ve Gökhan Ergöçün’ün “Mir Yiğit Adam Daha Geçti O Diyardan” başlıklı yazısı Mir Kasım Ali’nin şehadetine tanıklık ediyor.

İlginç bilgiler içeren Resimli Edebiyat Tarihi’nin yanında Büşra Ceyran, İsa İlkay Karabaşoğlu ve Sema Tendürek’in kitap değerlendirmelerine, Nuri İsmail Poyraz’ın, müslüman tutsakların ve yakınlarının ıstırabına dikkat çeken “Derdest” programı ve kitaplarıyla ilgili değinisi eşlik ediyor.  Derginin son sayfasında ise Necmettin Asma’nın da güzel bir çizimi var.

Derginin bu ayki söyleşi konuğu, Hasan Aycın.

Temmuz, bu ay usta sanatçı Hasan Aycın’la yapılan bir söyleşiyi sayfalarına taşıyor.

“Yolunca Yürüyene yürümek Zor Gelmez” başlığıyla takdim edilen söyleşide Aycın’ın çizgileri, albümleri, kitapları, hayata ve sanata bakışıyla ilgili değerli bilgiler yer alıyor. Söyleşinin ardından, Suavi Kemal Yazgıç tarafından kaleme alınan “Hasan Aycın’ın Çizgi’si” başlıklı yazıda, Cemal Şakar’ın aynı adla geçtiğimiz günlerde yayımlanan kitabı değerlendiriliyor. 

temmuz3-kapak.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum