1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Afraze yeni sayısını Gazze direnişine ayırdı!
Afraze yeni sayısını Gazze direnişine ayırdı!

Afraze yeni sayısını Gazze direnişine ayırdı!

Batman Özgür-Der bünyesinde çıkartılan Afraze Dergisi’nin yeni sayısı çıktı…

13 Mart 2024 Çarşamba 16:45A+A-

HAKSÖZ HABER

7 Ekim’de yaşadığı mağlubiyeti örtbas etmek için 5 aydır Gazze’de katliamlar gerçekleştiren Siyonist çetenin işlediği cürümler kitlesel gösterilerle dünyanın dört bir yanında protesto edilirken dergi ve yayıncılık faaliyetleriyle de direniş bilinci diri tutulmaya çalışılıyor.

2016 yılından bu yana belirli aralıklarla Batman Özgür-Der bünyesinde çıkartılan Afraze Dergisi son sayısında Filistin direnişi ve Gazze’deki Siyonist vahşeti odak noktasına aldı. Derginin şubat-mart sayısında Eyüp Polat tarafından kaleme alınan kapsamlı yazıyla Filistin direnişinin kronolojik tarihine yer verilmiş.

Filistin dosyasına Cahit Çekmen, İlknur Başaran, İsmail Gök, Elif Çelikal, Meryem Bakaç, Hiranur Rüzgar, Ahmet Beydüz, Faruk Rüzgar, Şeyma Rüzgar ve Hacer Rüzgar yazılarıyla M. Şirin Yavuz, Elif Sevim, Eda Polat, Berat Aydın ve Serhat Omaç ise şiirleriyle katkı sunuyor. Hanne Sevim ise kara kalem çizimiyle dosyada yer almış.

Pınar Ay, Şefik Sevim, Beşir Rüzgar, Latif Rüzgar, Zübeyr Gümüş, Abdullah Gündüz, Veysi Yıldırım tarafından kaleme alınan yazılarda Batman’daki İslami çalışmaları verdikleri emekle tanınan Abdurrahman Polat, Hüseyin Ay ve İhsan Taş anılıyor.

Ömer Faruk Çelik tarafından hazırlanan etkinlik dosyasında Batman Özgür-Der’in son süreçteki faaliyetlerinden okuyucular haberdar ediliyor.

whatsapp-image-2024-03-11-at-14-50-45.jpeg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum