1. HABERLER

  2. KİTAP

  3. Yahya Sinvar'ın "Diken ve Karanfil" kitabı Ekin'den çıktı!
Yahya Sinvar'ın "Diken ve Karanfil" kitabı Ekin'den çıktı!

Yahya Sinvar'ın "Diken ve Karanfil" kitabı Ekin'den çıktı!

Kitabın Türkçe tercümesi Ekin Yayınları altında okuruyla buluşturuldu.

17 Nisan 2024 Çarşamba 14:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinvar'ın Diken ve Karanfil isimli kitabının Türkçe tercümesi Ekin Yayınları tarafından basıldı.

Çok yakında raflardaki yerini alacak olan kitap Filistin'in bilinmeyen tarihine ışık tutar nitelikte.

Tercümesi Vahdettin İnce tarafından yapılan eserde 30 bölüm ve 480 sayfa bulunuyor.

Kitabın konunun önemine biaen çok özel bir fiyatla satışa çıkacağı da öğrenildi.

WhatsApp hattı üzerinden kitabın ön satışı da mümkün.

Diken ve Karanfil
Yahya Sinvar
Ekin Yayınları
480 Sayfa
Baskı: Nisan 2024

WhatsApp Sipariş Hatı: 02125241028

diken-ve-karanfil-on-satista.jpg

“Bu kitap temelde gerçeklere dayanıyor olsa da anlatılanlar ne yalnızca benim ne de belli bir şahsın hikâyesidir. Her Filistinlinin metinde geçen olaylarla şu ya da bu şekilde bir bağı vardır. Bu eserdeki hayal gücü, sadece bir romanın gerektirdiği şartları sağlamak için, belli başlı kişiler etrafında şekilleniyor. Geriye kalan her şey, gerçek vakalardan izler taşıyor. Anlattıklarımın hepsini ya bizzat yaşadım ya da onlarca yıldır sevgili Filistin topraklarında bunları bire bir yaşayanların ağzından dinledim.”

Yahya İbrahim Sinvar / Bi’rü’s-Seb’e Zindanı, 2004

Yahya İbrahim Sinvar Kimdir?

 

1948 yılındaki Nekbe felâketinde, Askalan’dan Gazze Şeridi’ne hicret eden Filistinli bir ailenin çocuğu olan Sinvar, 1962’de Han Yunus’taki mülteci kampında dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini bu kamptaki okullarda tamamladıktan sonra, Gazze İslâm Üniversitesi’nde Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okudu. Mezuniyetinin ardından, Filistin’de İslâmî direnişin sancağını yükselten öncülerin saflarına katıldı. Gençliğinde birçok kez gözaltına alınan ve zindana atılan Sinvar, 1988 yılının başında tekrar tutuklanarak 486 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2011’de İsrailli asker Gilat Şalit vesilesiyle gerçekleşen esir takasında serbest bırakılıncaya dek tutsak kaldı. 2017’de HAMAS Siyasi Büro Başkanı seçildi. 7 Ekim’deki “Aksa Tufanı” operasyonunun “beyni” olarak gösterilen Sinvar; Siyonist İsrail’in on binlerce asker ve binlerce askeri araç eşliğinde kendisini aradığı Gazze’de yaşıyor.

 

HABERE YORUM KAT