1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şeyh Raid Salah'tan Nasrallah'a Tokat Gibi Cevap
Şeyh Raid Salah'tan Nasrallah'a Tokat Gibi Cevap

Şeyh Raid Salah'tan Nasrallah'a Tokat Gibi Cevap

Şeyh Raid Salah, Nasrallah’ın Gazze ile ilgili açıklamalarına binaen “Filistin'i fethedene sövenler onu özgürleştiremez.” dedi.

27 Temmuz 2014 Pazar 15:50A+A-

Lübnan’da Esed rejimine sınırsız destek sunan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hizbullah'ın her zaman Filistin halkı ve tüm Filistinli direnişçilerin yanında yer alacağını belirterek, “Filistinlilerin zaferi bizim zaferimiz, hezimetleri bizim hezimetimizdir. Gazze'de hedef bütün Filistinli direniş gruplarıdır. Batı ve Arap dünyasına kalsa, İsrail'e 'fırsatını bulmuşken işlerini bitirin' diyecekler.” diye konuşmuştu.

Nasrallah'ın bu konuşmasına 1948 Toprakları Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'tan sert tepki geldi.

Timetürk’ten Yunus Kuzucu’nun haberine göre Kudüs televizyonu Mescid’i Aksa’daki görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde Şeyh Raid Salah’ın, Hizbullah lideri Hüseyin Nasrallah’a cevaben şöyle dediğini nakletti:

“Filistin’i, orayı İslam toprağı yapan Hz. Ömer b. Hattab’a (R.Anh) sövüp lanet okuyanlar asla kurtarıp özgürleştiremezler.”

Şeyh Raid Salah’ın facebook sayfasında da Hasan Nasrallah’ın açıklamalarına karşılık olarak Mescid-i Aksa’dan gelen bu ilk tepkinin doğru olduğu vurgulandı.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum