1. HABERLER

  2. İLAN

  3. Saraçhane'de 4 Gün Boyunca Mısır Etkinliği Yapılacak
Saraçhane'de 4 Gün Boyunca Mısır Etkinliği Yapılacak

Saraçhane'de 4 Gün Boyunca Mısır Etkinliği Yapılacak

İDSB, Rabia Platformu ve çeşitli kuruluşlar tarafından 3-6 Temmuz tarihleri arasında Saraçhane Parkı'nda Mısır'daki darbenin yıl dönümüne ilişkin etkinlik düzenlenecek.

03 Temmuz 2014 Perşembe 12:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

İDSB (İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği) tarafından yapılan çağrıda, Rabia Platformu, Rabia Mısır Dayanışma Derneği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek vereceği programda uluslararası camiadan Yusuf Karadavi gibi önemli isimlerin katılırken konuşma, konser, iftar gibi etkinlikler düzenlenecek.

İDSB'den Yapılan Açıklama:

Mısır Halkına Destek İçin “Rabia Bir İradedir”

Başlıklı Uluslararası Etkinlik Gerçekleştiriliyor

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Rabia Platformu ve Rabia Mısır Dayanışma Derneği tarafından Rabiatul-Adeviyye Meydanı olaylarını anmak üzere farklı İslam ülkelerinden politikacılar, medya mensupları, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile 3-6 Temmuz 2014 tarihleri arasında İstanbul Saraçhane Meydanı’nda düzenlenecektir.

Program içerisinde Senegal Başkan Müsteşarı Alioune Tine, Senegal Parlamentosu Başkan Vekili Mbaye Niang, Mısır İletişim Bakanı Yahya Hamid, Mısır Cumhurbaşkanı Müsteşarı Ahmed Abdulaziz,  Dr. Cemal Haşmet, Senegal Müslüman Topluluğu ve Rahman’ın Kulları Cemaati Başkanı ve Şeyh Muhammed Abdulmaksud gibi önemli konuşmacıların yanı sıra haklarında idam kararı verilen bazı mahkumlar ile Esma Baltaci ailesi gibi şehid yakınları katılımı ve sanatsal etkinlikler, misafir ilahi gurupları eşliğinde her gün bin kişilik iftar programı yapılacak olup, dört gün boyunca akşam yatsı ve teravih namazları yabancı hocalarla cemaat ile kılınacaktır.

Destekleyen Kurum ve Kuruluşlar:

Tüm İDSB üyeleri ile birlikte, Akabe Eğitim ve Kültür Vakfı, Anadolu Ajansı, Anadolu Platformu, Beşir Derneği, Davet ve Kardeşlik Vakfı, Genç Hareket, Hayrat İnsani Yardım Derneği, İDDEF İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu, İHH İnsani Yardım Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi

HABERE YORUM KAT