1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PKK/YPG: ABD'ye Teşekkürlerimizi Sunuyoruz!
PKK/YPG: ABD'ye Teşekkürlerimizi Sunuyoruz!

PKK/YPG: ABD'ye Teşekkürlerimizi Sunuyoruz!

Kobani’de IŞİD’le çatışan PKK/YPG'nin sözcüsü, ABD’nin kendilerine verdiği silahların etkili ve iyi olduğunu söyledi. Bombardıman ve silah yardımı sebebiyle ABD’ye teşekkür etti.

20 Ekim 2014 Pazartesi 19:28A+A-

YPG sözcüsü Redul Celil, Kobani’de AFP’ye konuştu. Celil ABD’nin kendilerine havadan attığı silah ve mühimmat ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Amerikan uçaklarının havadan Kobani’ye attığı silahlar gayet iyi. Bu silahlar IŞİD’a karşı savaşımızda pozitif etki yaratacak. Umudumuz bize daha çok silah yardımı yapılması yönünde.”

Silahların içeriği hakkında bilgi vermeyen Celil, YPG ile ABD’li yetkililer arasında koordinasyonun devam ettiğini söyledi.

Al Jazeera’ye konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen KYB’li kaynaklar Kobani’ye; BKC ağır makinalı tüfek, RPG-7 roketatar ve mühimmat gönderildiğini açıkladı.

Kobani’ye silahlı adam yardımı yapan Peşmerge güçleri yetkililerinden Halgart Hikmet ise bu yardımın ihtiyaçlar gözetilerek gönderildiğini ve ağır silahları içerdiğini açıkladı. Hikmet bu yardımın devamının geleceğini de belirtti. 

Peşmerge güçleri sözcüsü Cabar Yaver ise, Kobani'ye askeri takviyelerine devam etmek istediklerini söyledi ve "O bölgeye havadan veya karadan yedek güçlerimiz göndermek için çabamız ve hazırlığımız var" dedi.

ABD kendi mühimmatını vurdu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Kobani'ye havadan atılan mühimmatın bir kısmının boş araziye düştü. Bu silahların IŞİD'ın eline geçme ihtimaline karşı koalisyon güçleri bu noktayı bombalayarak silahları yok etti.

Al Jazeera

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum