1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ABD, Pakistan'da 20 Köylüyü Katletti
ABD, Pakistanda 20 Köylüyü Katletti

ABD, Pakistan'da 20 Köylüyü Katletti

ABD, yıllar sonra Pakistan'a askeri operasyon düzenledi. Amerikan ordusu, yarın cumhurbaşkanını seçmeye hazırlanan Pakistan'ın topraklarında operasyon düzenledi. Güney Weziristan bölgesinin Angor Adda köyüne yönelik saldırıda 20 kişi öldü.

05 Eylül 2008 Cuma 04:05A+A-

ABD'nin 2001'deki Afganistan işgalinden beri Pakistan sınırları içinde düzenlediği ilk askerî operasyon olma özelliğini taşıyan saldırı İslamabad tarafından sert tepkiyle karşılandı.

Dışişleri Bakanı Şah Memud Kureşi, saldırıyı "iki ülke arasında yapılan anlaşmanın utanç verici ihlali" olarak değerlendirerek, egemenliklerinin ihlali söz konusu olduğunda kimseyle uzlaşmayacaklarının söyledi. ABD'nin İslamabad Büyükelçisi Anne Patterson da Pakistan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bakanlık sözcüsü Muhammed Sadık, ülkesinin, sınırlarını ihlal eden ve iki ülke arasındaki güvenlik işbirliğini zedeleyebilecek operasyonu sert bir dille kınadığını belirtti. Eski Dışişleri Bakanı Ahmed Han ise Pakistan halkının bu saldırılardan dolayı çok kızgın olduğunu, Amerika'nın en azından bir özür ve bir daha tekrarlanmayacağı teminatını vermesi gerektiğini belirtti. Uzmanlar, geçtiğimiz ay cumhurbaşkanlığı görevinden istifa eden Pervez Müşerref iktidarının aksine, yeni sivil hükümetin halkın tepkilerine sessiz kalamayacağına dikkat çekiyor.

Afganistan'daki Amerikan birliklerinin önceki gece Pakistan'ın Güney Weziristan bölgesinin Angor Adda köyüne düzenlediği operasyonda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 kişi öldü. Pakistan hükümeti, bu yıl aynı bölgeye düzenlenen füze saldırılarından da ABD'yi sorumlu tutmuş ve bunu kendi egemenliğine tehdit olarak yorumlamıştı. Amerika'nın insansız uçaklarla düzenlediği füze saldırıları, sivil hükümetin 18 Şubat seçimleriyle iktidara gelmesinin ardından artmıştı.