1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Konya'da 148. Başörtüsü Eylemi
Konyada 148. Başörtüsü Eylemi

Konya'da 148. Başörtüsü Eylemi

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu tarafından gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemi 148. haftasına girdi.

11 Temmuz 2010 Pazar 17:29A+A-

 

Basın açıklamasının tam metni:

Rahman, Rahim, Allah'ın adıyla

Allah kendisinden başka ilah olmadığına şahitlik etti. Melekler ve ilim sahipleri de O'ndan başka ilah olmadığına şahitlik ettiler. Ondan başka ilah yoktur, O azizdir, hâkimdir. (Ali-İmran Suresi 18. Ayet)

Mahzun ve hüzünlü bir miraç kandili idrak ettik. Ümmetin miraçla olan coşkusu camileri, toplantı salonlarını, hınca hınç doldurdu. Kutlu nebinin, evrensel vizyonunun en zirve noktası olan miraç, İslam ümmetinde, yine israsız anıldı. İçerisinde hürmetlerin anılmadığı, Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve onun mübarek çevresinin fazlaca gündeme gelmediği bir miraç gecesi idrak edildi.

Anmaya yönelik, kutlama içerikli bir miraç gecesi yaşanıldı. Anlamaya, kavramaya, misyon ve vizyonunu ifade etmeye yönelik bir çaba içerisine pek de fazla girilmedi. İsra'dan daha çok miraçtan bahsetmek tercih edildi. Oysa İsra'sız miraç imkânsızdır. İsra, miracın kökeni, aslı, usulüdür. Ve İsra kavranıldığında, şuur haline geldiğinde, ancak o zaman, ümmetin miracı gerçekleşecektir.

İsra, Muhammed (as)'ın ümmiler arasından çıkartılıp, insanlık imametine yürüyüşünün adıdır. Bir önderlik ilanıdır. Bütün insanlığın kurtuluşunun bu önderlikle mümkün olacağının, İbrahimî imametin, İsmail'in Mekke'sinden, İshak'ın Kudüs'üne yürüyen peygamberde tevhidinin deklarasyonudur. Bugün, bu şerefli mekânlardan, Mescid-i Aksa'nın içerisinde bulunduğu Kudüs, işgal altındadır. Sadece işgal altında olan Kudüs'te değildir. Allah Mescid-i Aksa'yı, çevresini (havlini) de mübarek kılmıştır. Bu çevre, Kenan diyarı diye tanımladığımız geniş alandır. Yani Eriha'nın, El-Halil'in, Cenin'in, Gazze'nin, Hayfa'nın vs. içinde bulunduğu geniş coğrafyadır. İsra, bu coğrafyanın tamamına yapılan bir yürüyüşü kapsar. İsrayla gündemde tutulması gereken bu coğrafyanın özgürlüğü olmalıdır.

Vefatıyla ümmeti derin üzüntüye boğan Allame Muhammed Hüseyin Fadlullah'ı, İslam ulemasının içerisinde seçkin bir yere oturtan en önemli özelliğinin, onun Mescid-i Aksa'nın özgürlüğünü öne alması ve bu özgürlüğün direnişle meydana geleceğinin açık çağrısında bulunmasıdır. Allame Fadlullah, İslam ümmetinin vahdetini ve bu vahdetin, Özgür Kudüs'e ulaştıracağını arzulayan, adaleti emreden bir alimdi.

Seyyid Fadlullah'ın kutlu öğretisi, özgür Kudüs ve onun özgür mahalli üzerine kuruluydu. Yeryüzü adaletinin, özgür bir Kudüs'le mümkün olacağını bizlere öğretmişti. O adaleti emreden, bu uğurda mücadele etmeyi ve onun yollarını gösteren mübariz ulemadandı. Allah onun şahitliğini kabul etsin.

Fadlullah ve onun öğretisi, Kudüs davasının, gruplar, fırkalar ve mezhepler üstü bir dava olduğunun açık ilanıdır. Onun önceliği, çevresi mübarek kılınmış olan Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü üzerine kuruluydu. Hayatının büyük bir çoğunluğunu bu davaya adayan Allame Fadlullah vasiyetinde de Kudüs ve onun özgürlüğüne vurgu yapmış, bütün hak ve adalet üzerine olan özgürlüklerin, Kudüs'ün özgürlüğüyle mümkün olabileceğini ifade etmiştir. Yolu yolumuzdur, ümmetin yiğit erleri aydınlatılmış bu yolda ilerlemekle izzet kazanacaklardır.

Adaletin yeryüzünde hakim olduğu, kullukla taçlanan hürriyetin dalga dalga yükseldiği, silm üzere kurulu bir dünyada yaşama umudu ile hepinizi 149. Haftada direnişimizin kalbi Kayalıpark'ta saat 12:30'da buluşmak üzere Allah'a emanet ederiz.

HABERE YORUM KAT