1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Soykırım destekçisi katil Nazi Ankara’dan defol!”
“Soykırım destekçisi katil Nazi Ankara’dan defol!”

“Soykırım destekçisi katil Nazi Ankara’dan defol!”

Ankara Filistin Dayanışma Platformunca Ankara’da bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Steimmeier, protesto edildi, soykırım destekçisi konvoy geçişinde yuhalandı.

24 Nisan 2024 Çarşamba 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara Filistin Dayanışma Platformuna mensup İslami sivil toplum kuruluşları, Ankara’da bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i protesto etti.

Platform üyeleri, Ankara Üniversitesi Dil-Tarih-Coğrafya Fakültesine gelen Steinmeier’in geçiş güzergahına giderek, konvoy geçişinde “Katil!” diye slogan attı, soykırım destekçisini yuhaladı.

Siyonist destekçi Steinmeier’in fakültede bulunduğu süre boyunca dışarıda “soykırım suçlusu katil Almanya”, “katil İsrail işbirlikçi Almanya”, “katil Nazi Ankara’dan defol!” sloganları atıldı.

Fakültenin içinde bazı öğrenciler Filistin kefiyesi takarak soykırım destekçisini protesto ederken, çıkışta dışarıda Filistin bayraklarıyla bekleyen bazı öğrenciler de “katil İsrail işbirlikçi Almanya” diye slogan attı.

Platfrom adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Nevzat Öylek, dünyanın gözü önünde Filistin’de soykırımın yaşandığını anımsatarak, başta Almanya olmak üzere batılı devletlerin Siyonistlerin arkasında olduğunu söyledi.

ABD ve AB’nin Siyonist terör örgütünün hamisi olduğunu vurgulayan Öylek, “Ülke olarak İsrail’in yanında olduklarını belirten Almanya’nın Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Filistin’de yaşanan katliam ve soykırımlarla ilgili açıklamasında ‘Bu zor zamanlarda Almanya, kararlı bir şekilde İsrail'in yanındadır.  İsrail'le dayanışmamızın devam edeceği konusunda güvence vermek üzere İsrail’e gidiyorum. Sadece terör mağduru İsrail ile değil, aynı zamanda karşılık veren İsrail ile de dayanışma içindeyiz. Hamas bölgede bir savaş başlattı ve kimse İsrail'i kendisini savunma hakkından ve terörle mücadelesinden dolayı kınayamaz’ ifadelerini kullandı.” dedi.

20. yüzyılda imza attığı Holokost ve Namibya soykırımlarından ders alması gereken Almanya’nın bugün savaş suçuna ve soykırıma imza atan terör devleti İsrail’i desteklediğini belirten Öylek, şöyle devam etti:

“Yahudilere karşı işlediğiniz soykırım suçunu unutturmanızın yolu, katil İsrail’i desteklemek değil, karşı çıkmaktır. İsrail, dünya ve insanlık için tarif edilmesi mümkün olmayan büyük bir tehdit ve tehlikedir. Avrupa halkları bunu gördü ve İsrail’e destek veren yönetimlerini uyarıyor, tepki gösteriyor, protesto gösterileri yapıyorlar. Vicdan sahibi Almanya vatandaşları da vergileriyle masum insanların öldürülmesini, soykırımcı bir ülkenin desteklenmesini istemiyorlar. Nitekim Almanya’da yapılan protestolar da bunu gösteriyor.”

Almanya’nın Siyonist soykırım suçuna ortak olduğunun altını çizen Öylek, “Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Alman hükümet yetkilileri, Almanya’nın alnında kara bir leke olarak kalacak olan bu politikalardan vazgeçmelidirler. Almanya da tıpkı İrlanda, Malta ve Slovenya, İspanya, Brezilya, Şili ve Güney Afrika Cumhuriyeti gibi halkı Müslüman olmasa da vicdan sahibi olmanın gereğini yapan ülkelerin safında yerini almalıdır.” açıklamasını yaptı.

Öylek, “Son olarak buradan katliam ve soykırımla dize getirilmeye çalışılsa da şahadet veya zaferden başka bir akıbeti kabul etmeyerek destansı bir mücadeleye imza atan Filistinli kardeşlerimize sesleniyoruz. Bağımsız Filistin ve esenlik yurdu özgür Kudüs’ü göreceğimiz günlerin yakın olacağına inanıyor, kahraman Filistin halkına salamlarımızı gönderiyoruz.” dedi.

whatsapp-image-2024-04-24-at-14-57-21.jpeg

whatsapp-image-2024-04-24-at-14-57-20-4.jpeg

whatsapp-image-2024-04-24-at-14-57-20-3.jpeg

whatsapp-image-2024-04-24-at-14-57-20-1.jpeg

whatsapp-image-2024-04-24-at-15-02-26.jpeg

whatsapp-image-2024-04-24-at-15-18-09-1.jpeg

whatsapp-image-2024-04-24-at-15-18-09.jpeg

whatsapp-image-2024-04-24-at-15-18-08.jpeg

whatsapp-image-2024-04-24-at-15-18-10.jpeg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum