1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İzmit’te Suriye Direnişi Selamlandı
İzmit’te Suriye Direnişi Selamlandı

İzmit’te Suriye Direnişi Selamlandı

Türkiye’nin çeşitli illerinde Suriye intifadasının birinci yıldönümü vesilesiyle yapılan eşzamanlı eylemler zincirine İzmit de katıldı.

19 Mart 2012 Pazartesi 11:13A+A-

 

Kocaeli Özgür-Der Girişiminin çağrısıyla İzmit’te bir araya gelen çeşitli İslami kuruluşlar birinci yılını dolduran Suriye direnişini desteklemek ve katliamı telin etmeye yönelik olarak ortak bir eylem gerçekleştirdiler.

Sabri Yalım Parkında saat 13’te bir araya gelen Özgür-Der Girişimi, İHH Girişimi, AKV, Mazlumder, İDEBİR, TBBD, EMİRDER, ZEYNEP-DER ve ŞEFKAT-DER gönüllüleri bir basın açıklaması yaparak konuya dair görüş ve yaklaşımlarını ortaya koydular.

"Katil Baas Çetesinin Karşısında, Kardeş Suriye Halkının Yanındayız!" yazılı bir pankartın açıldığı eylemde topluluk “Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek!”, “İnsanlık Onuru Suriye'de Ölmesin!”, “Diktatör Beşşar Esad, Katliam-Zulüm-Fesat!”, “Golan İşgal Altında, Esad'ın Tankları Der'a'da, Hama'da, Humus'ta!”, “Baas Diktatörlüğüne de Emperyalist Müdahaleye de Hayır!” yazılı dövizler taşıdılar.

Platform adına eylemi yöneten Özgür-Der Girişimi sözcüsü Haşim Ay, Suriye’de gelinen noktaya dikkat çekerek; bir yandan vicdanı yaralayan sistematik bir vahşet tablosunun, öte yandan da buna karşı destansı ve kararlı bir direnişin eşzamanlı olarak Suriye’de yaşanmakta olduğunu söyledi. Tunus ve Mısır’da zaferle sonuçlanan Ortadoğu intifadasının Suriye’de tıkanmışlık durumunu arzettiğini sözlerine ekleyen Ay, Müslüman halkların başlattığı ve Suriye’de büyük bir kararlılıkla sürdürülen bu intifadanın mevcut tıkanıklığı aşarak olumlu yönde akması için Müslümanların dayanışma ve destek amaçlı etkinliklerinin hayati öneme haiz olduğunu söyledi. Gelinen noktada kimsenin Suriye’deki zulme gözünü kapatma lüksünün olmadığını belirten Ay, Suriye’den atılan topların Türkiye sınırlarındaki köyle sakinlerinin kulaklarını tırmaladığı bir vasatta, Türkiyeli Müslümanların yükseltecekleri direniş yanlısı seslerinin cılız ama anlamlı bir karşılık olarak düşünülmesi ve tepkilerin arttırılmasını gerektiğini kaydetti.

Suriye’deki zulmü ve buna karşı sürdürülen direnişi belgelemek üzere sınıra giriş yaptıktan sonra Baas güçlerince tutuklanan Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un kirli pazarlık konusu yapılma çabalarının da gündemleştirilip telin edildiği eylem, Mazlumder Kocaeli Şube Başkanı Selahattin Mengül’nün okuduğu ortak basın açıklamasına müteakip sona erdi.

Haksöz Haber

Fotoğraf : Sümeyye Kızıltunç

18032012_izmit_suriye_eylemi-(2).jpg

18032012_izmit_suriye_eylemi-(3).jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Her Yer Suriye, Hepimiz Suriyeliyiz!

Bugün Suriye İntifadasının birinci yıldönümü. Dile kolay; tam 365 gündür yaşlısı genci, kadını ve erkeğiyle topyekûn bir halk alabildiğine örgütlü bir korku imparatorluğuna karşı meydanlarda.

Tunus'ta başlayıp kısa sürede ümmet coğrafyasının diğer birçok bölgesine yayılan intifada ateşi, Rabbimize hamdolsun ki, nice bedellerden sonra Mısır ve Libya'da zaferle sonuçlandı. Mısır ve Libyalı Müslümanlar şimdi geleceklerini yeniden kurmanın, inşa etmenin imtihan ve çabası içerisindeler. Rabbimiz aynı zaferi Suriye’deki kardeşlerimize de nasip etsin inşallah.

Emperyalist bölüşüm savaşı sonrası Ortadoğu'da Müslüman halkların alın teri üzerine kurulan ve kanları üzerinde yükselen şatafatlı diktatör rejimler sarsılmaktadır. Postmodern çağın insanları alabildiğine bireyselleştirerek tüketim nesnesine dönüştürdüğü bir vasatta İslam ümmetinin aziz evlatları Ortadoğu'da tutuşturdukları intifada kıvılcımıyla hayatı, tarihi, fıtratı, ifsat edilmiş çağı ve aciz bırakılmış Osmanlı bakiyesi Müslüman toplulukları güçlü bir silkeleyişle bir kez daha silkelemekte, cesaretleriyle umut ve özgüven aşılamaktadırlar. Onlar bu istikrarlı direnişleriyle seküler Batılı paradigmanın teorisyenlerini şaşkınlığa uğratarak onların ilan ettiği "tarihin sonu", "ideolojilerin sonu" vb. tezleri çökerttiler.

1964'den bu yana, tam 48 yıldır OHAL rejimiyle yönetilen Suriye halkı da Ortadoğulu kardeşlerinin yaktığı bu intifada ateşinden cesaret alarak yarım asırlık korku krallığına karşı ayaklandı. 48 yıldır bir sıtma misali halka korku ve ölüm salan Baas diktatörlüğünün eli kanlı Muhaberat cellatları ve Şebbiha isimli paramileter kasapların saldığı korku duvarını yıkmak, buna karşı direniş iradesini kuşanmak kolay değil. Ne var ki Suriye halkı 365 günlük kesintisiz direnişiyle bunun zor ama mümkün olduğunu cümle aleme gösterdi, göstermekte. Onlar, Baas diktatörlüğüne başkaldırmanın çocuk oyuncağı olmadığını bilmiyor değillerdi. Başka bir deyişle; Suriye halkı, bir önceki özgürleşme denemesinin sonucu olan 1982 tarihli büyük HAMA katliamını elbette ki unutmuş değil. Ve bu nedenledir ki bir yıldır ödenen bedelin ortalama hasılatı olan binlerce ölü, onbinlerce tutuklu, bir o kadar yaralı ve yaklaşık 25 bin kişilik mültecisine rağmen girdikleri yolun dönüşünün olmadığını çok iyi bilmekteler. Suriye Müslümanlarının kahraman evlatları tevhid, adalet ve özgürlük intifadasının sonucunun ya zafer ya da -Allah korusun- büyük bir kıyım olacağının farkındalığıyla halklarının ve İslam ümmetinin onurlu geleceği adına direnişlerini sürdürmekteler.

Bizler de ümmet zincirinin Türkiye halkasında Kocaeli’nde mukim İslami faaliyet öbekleri olarak Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, kardeşlerimiz katledilirken duyarsız kalmayacağımızı ilan ediyor ve Müslüman Suriye halkının onurlu direnişini selamlıyoruz.

Direnişiniz mübarek olsun!

ÖZGÜR-DER GİRİŞİMİ, KOCAELİ İHH GİRİŞİMİ, AKV, MAZLUMDER, İDEBİR, TBBD, EMİRDER, ZEYNEP-DER, ŞEFKAT-DER

HABERE YORUM KAT

2 Yorum