1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Isparta'da Mısır Yargısı Protesto Edildi
Isparta'da Mısır Yargısı Protesto Edildi

Isparta'da Mısır Yargısı Protesto Edildi

Isparta'da yapılan eylemle Mısır yargısı tel'in edildi.

03 Mayıs 2014 Cumartesi 16:23A+A-

Mısır daki idam kararlarını protesto etmek ve ihvan-ı müslimin e destek vermek için, ısparta da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle İl Özel İdare Parkı'nda bir basın açıklaması yapıldı. Çeşitli sloganlar eşliğinde yapılan Basın açıklamasının ardından okunan dua ile program sona erdi.
 

Basın açıklaması metni:

Mısır'dan, Suriye'ye, Filistin'den, Afganistan'a, Arakan'dan, Doğu Türkistan'a direnen tüm ümmet coğrafyalarına selam ediyoruz.

Mısır’da darbe mahkemesi 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde iki hukuki (!) karara daha imza attı. Minya Ceza Mahkemesi, 529 darbe karşıtı eylemciden 37'sinin idamını nihai olarak onaylarken 492 sanığın çoğunun da cezalarını müebbet hapse çevirdi. Ayrıca aynı mahkeme aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında da yeni bir idam kararı verdi. İnsanlığa ve hukuka aykırı bu kararları kınamak, Mısırlı mazlum kardeşlerimizin sesine ses katabilmek için tüm vicdan sahiplerini harekete geçmeye davet ediyoruz.

> Mısır cuntasının verdiği idam kararları bir yandan cuntacıların zulümde sınır tanımadıklarını ortaya koyarken, aynı zamanda çaresizliklerinin de göstergesidir.

> Katliamlarla, hapislerle, işkencelerle  sindiremedikleri halka bu şekilde gözdağı verip, yıldırmayı hedefliyorlar. Ama hedeflerine ulaşmayacaklar çünkü Mısırlı kardeşlerimiz direniş ruhuna sahipler!

> Son idam kararlarında adı geçen  Daha önce oğlu şehid edilen, evi yakılan, işkence gören İhvan lideri Muhammed Bedii’nin kararı “asla yolumuzdan dönmeyeceğiz” sözleriyle karşılaması Mısır İslami hareketinin tüm Ümmetin iftihar edeceği ilkeli bir duruşa sahip bulunduğunu ispatlamıştır.

> Neye talip olduğumuzu bir kere daha gözden geçirmemiz gerekiyor. ‘Bükemediğin eli öpeceksin’ zihniyetinin savunucularıyla, ‘Emrolunduğun gibi dosdoğru ol’ emrini hayat tarzı edinmiş olanların ayrıştığı yer burası işte. Biz bedeli ne olursa olsun adaletten yana, haktan yana mücadele eden kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. İzzet Allah’ın, Rasulünun ve müminlerindir.

> Bizler ümmet adına çalışıp görevlerimizi yerine getirmediğimiz için kafalarına göre kararlar verip Müslümanları idama mahkum ediyorlar. 1212 can ne demek? Hani Peygamberimiz (as) diyor ya, "Öyle gün gelecek ki siz sayınız çok olduğu halde suyun üzerindeki çer çöp gibi olacaksınız." Biz bu zulümleri, katliamları kınamak için bir araya geliyoruz. İnşallah bir gün zaferimiz için de toplanacağız.

Buradan ABD, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlere seslenerek diyoruz ki; Sizler ikiyüzlü aşağılık siyasetinizi sürdürmeye, açıktan veya el altından zalim Sisi’ye desteklerinizi vermeye devam edin. Müslümanlar yaptıklarınızı asla unutmayacaktır. Bizde İman edenlerin destekçisinin yalnızca Rabbimiz olduğunun farkında olarak diyoruz ki; zalimler nasıl bir inkılapla devrileceklerini çok iyi görecekler.

Darbelerin ve darbecilerin oluşturduğu alçaklıkların ortaya çıkardığı ahlaki erezyonlar Suriye'de, Mısır'da çocukları kurşunlarla öldürenlere karşılık ülkemizde de 6 yaşındaki minik bedenleri yakmaya, hayvanca iştahalarını çocuklardan çıkarmaya çalışan caniler ortaya çıkarmaktadır.
          
İnşallah buradan, Isparta'dan yükselen sesler zalimlerin yüreklerine korku salmaya devam edecektir. Ve biz inanıyoruz ki geçici dünya hayatında izzetlice direnmek ve şehadete ulaşmak iman edenler için en büyük şereftir. Biz, Rabbimizin “üzülmeyin gevşemeyin eğer inanıyorsanız, üstün olan sizlersiniz” buyruğuna teslim olarak onurlu bir yaşamın mücadelesini vermeye devam edeceğiz.

Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleriyle darbe karanlığına başkaldıran, şahadeti - boyun eğmeye tercih eden ve her zaman zillete direneceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde, zalimlerin insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz.

Firavunlara karşı elbet Musalar Harunlar çıkacaktır.

Musa’nın Asasıyla Titresin Sehpalar

Ne Kıyamlar Biter Ne Kutuplar, Esmalar

Galib gelenler ancak Allah yolunda gidenlerdir.

Burada toplanıp zulme ve zalimliğin her türlüsüne tepkisi koyan siz kardeşlerimize ve katılımcı tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.

cam00246.jpg

cam00247.jpg

img-20140502-wa0012.jpg

img-20140502-wa0014.jpg

img-20140502-wa0015.jpg

HABERE YORUM KAT