1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib'in Kritik Bölgesi Direnişçilerin Eline Geçti
İdlib'in Kritik Bölgesi Direnişçilerin Eline Geçti

İdlib'in Kritik Bölgesi Direnişçilerin Eline Geçti

Nusra Cephesi ve Ahrar-u Şam'ın başı çektiği direnişçiler Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'in güneyinde bulunan ve 3 yıldan beri almaya çalıştıkları Vadi Deyf ve Hamidiye bölgelerini ele geçirdi.

15 Aralık 2014 Pazartesi 21:12A+A-

Suriye’nin İslami Cephe’ye bağlı Ahrar-u Şam ve Nusra Cephesi, Türkiye sınırına yakın olan İblib kentinin güneyinde rejimin elinde olan Hamidiye askeri üssü ve Vadi Deyf bölgesini ele geçirerek İdlib’teki ilerleyişini sürdürdü.

İdlib’in güneyinde bulunan her iki bölge stratejik öneme sahip. Şam-Halep karayoluna çok yakın olan bölgelerde rejime ait çok sayıda güvenlik kontrol noktası ve yakıt depoları yer alıyor.

İdlib kırsalında rejimin en önemli iki noktası olarak sayılan Vadi Deyf ve Hamidiye bölgeleri direnişçilerin eline geçmesiyle direnişçiler İdlib kentinin kırsalının büyük bir kısmında hâkimiyeti sağlamış oldu.

Direnişçiler, ele geçirdikleri bölgelerden çekilen rejim askerlerinin Basida köyüne konuşlandığını söylüyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre çatışmalarda en az 31 rejim askeri ölürken ve 12 direnişçi şehit oldu.

İslami Cephe’nin askeri operasyon komutanı Ebu Ömer Hamvi, 3 yıldan beri ele geçirmeye çalıştıkları Vadi Deyf’in kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Hamvi, bölgenin Suriye kuzeyinin kilit noktalarından biri olduğunu söyleyerek buranın direnişçiler tarafından kontrol edilmesinin Halep ve Hama kentlerinin cephelerine kadar etkisi olabileceğini ifade etti.

Dört gün önce İdlib’in güneyinde rejime karşı büyük saldırı başlattıklarını söyleyen Hamvi, rejime 40 farklı noktadan eş zamanlı saldırı gerçekleştirdiklerini anlattı.

Direnişçiler daha önce bu bölgeleri almak için saldırı başlattıklarını ilan etmişti. Bu saldırılar bugüne kadar başarısız olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum