1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bartın’da "Yemen’deki Zulmü Tel’in ve Yemen Halkı İçin Acil Yardım’’ Eylemi
Bartın’da "Yemen’deki Zulmü Tel’in ve Yemen Halkı İçin Acil Yardım’’ Eylemi

Bartın’da "Yemen’deki Zulmü Tel’in ve Yemen Halkı İçin Acil Yardım’’ Eylemi

Bartın’da Cuma Namazı sonrası Arap Camii önünde “Yemen Mezalimini Tel’in ve Acil Yardım” konulu kitlesel basın açıklaması gerçekleştirildi.

07 Aralık 2018 Cuma 21:38A+A-

Bartınlı İslami STK’lardan oluşan ‘Bartın Sivil İrade Platformu’ adına düzenlenen eylemde Nihat Yalçın eylemin amacıyla ilgili kısaca şunları ifade etti:

‘Bu gün bölgemizde mezhepçiliğin ve zulmün elebaşı Suud ve İran’ın eliyle Yemen perişan hale gelmiştir.  Yemen halkının iradesini hiçe sayan bu zalimler kendi ülkelerinde de halkalarına kaos yaşatmaktalar. Kaşıkçı cinayetinde bu görüldü. 

Suud ve İran adlı iki despotun Yemen’de yaptıkları büyük bir fitneye, tam bir sefalete dönüşmüştür.

İslami sorumluluğumuz gereği gidişata seyirci kalamayız. Bu sebeple Bartınlı İslami STK lar olarak Yemen halkı için yardım seferberliği düzenledik. Katkılarınızı bekliyoruz.’’

 Yalçın’ın açıklamalarının ardından Aydın Kuloğlu tarafından basın bildirisi okundu.

Eylem Fahri Okun’ un yaptığı dua ile son buldu.

2054-001.jpg

 

Basın açıklamasının tam metni:

07.12.2018

Değerli Bartınlı kardeşlerimiz;

Biz Bartınlı sivil toplum kuruluşları olarak, Yemen’de yaşanan kirli savaş nedeniyle, açlığa ve ölüme mahkûm edilen sivil, kadın ve çocuklara dikkatleri çekmek için bugün burada toplanmış bulunuyoruz.

Sömürgeci-Batılı emperyalistlerin, silah baronlarının oyuncağı haline gelmiş, mezhepçi ve kavmiyetçi İran ve Suudi yönetimlerinin, Yemen’de yaşayan masum bir halkı, açlık ve yoksulluk sonucu ölüme mahkûm etmesine sessiz kalmayacağımızı haykırmak, kamuoyuna duyurmak, merhamet ve vicdan sahiplerini harekete geçirmek istiyoruz.

Yemenli, açlıktan ölen binlerce masum çocuğun; ABD destekli katil Suudi yönetiminin, dünyanın gözü önünde işlemiş olduğu, en azından Cemal Kaşıkçı cinayeti kadar, gündemimizde yer almayı hak ettiğini, vicdanlarımızı harekete geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Biz;  Allah’a ve ahirete inanan Müslümanlar olarak, olaylar üzerinden imtihan edildiğimize, yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan hesaba çekileceğimize inanıyoruz.

2012 yılından bu yana, Yemen'de büyük bir zulüm var. İnsanların çoğu kolera gibi değişik hastalıklardan ölmektedir.  Savaş nedeniyle her on (10) dakikada bir ( 1)  ve günde 130 çocuk açlıktan hayatını kaybetmektedir. Yemen'de şu ana kadar, 80 bin mazlum kardeşimiz maalesef katledilmiştir.

Ümmet olarak Yemen'de bulunan Müslüman kardeşlerimize dua ediyoruz. Fakat sadece dua yeterli değil, fiili bir yardımda da bulunmamız gerekir. Çünkü orada ölen Müslüman kardeşlerimiz, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi’nin umurunda bile değildir.  Müslüman STK’lar, cemaatler olarak mutlaka büyük bir tepki gösterilmesi zaruridir.  Çünkü bu çatışmaların arkasında emperyalist ABD, İsrail, Suudi ve diğer Körfez ülkeleri ile İran var. 

Stratejik konumu ve dünyanın en zengin enerji bölgelerine yakınlığı sebebiyle, geçmişten bu yana uluslararası güç odaklarının hedefinde olan Yemen, şimdi de kirli bir savaşın hüküm sürdüğü bir ülke olarak ayakta kalmaya çalışıyor. 21 milyon insanın gıdaya ulaşmada sıkıntı yaşadığı Yemen'de,  savaştan dolayı 7 bin insan öldü. 3 milyon insan evini terk etmek zorunda bırakıldı. Sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede, insanların sağlık hizmetine ulaşmasında büyük zorluk yaşanmaktadır. Ülkede iç çatışmalarla birlikte kuraklık da zaman zaman etkili olmaktadır. Özellikle gıda ve su sorununun birçok bölgede etkisini sürdürdüğü Yemen'de, sağlık krizi de, bulaşıcı hastalıkların yayılması ile her geçen gün derinleşmektedir.

Hükümetimizin Dünya’da ve ümmet coğrafyasında mazlumların yanında olduğunu biliyoruz.  Ayrıca Bartın Sivil İrade Platformu paydaşları olarak, ülkemizin ve ümmetin her bir bireyini Yemenli mazlumlara yardıma davet ediyoruz. Biz;  Yemen, Suriye, Filistin ve dünyanın diğer mazlum coğrafyalarındaki Müslüman kardeşlerimizle, ekmeğimizi paylaşmakla imtihan edildiğimize inanıyoruz.

Bartın Sivil İrade Platformu olarak;  Yemenli mazlum kardeşlerimize,    platformumuz paydaşları üzerinden yardım gönderilebileceğini hatırlatıyor, katılımınız için teşekkür ediyoruz. ‘’  

BARTIN SİVİL İRADE PLATFORMU

 

2055-001.jpg

2056-001.jpg

2057-001.jpg

HABERE YORUM KAT