1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bartın’da Suriye İntifadasına Destek Eylemi
Bartın’da Suriye İntifadasına Destek Eylemi

Bartın’da Suriye İntifadasına Destek Eylemi

Bartın’da Suriye intifadasının yıldönümünde destek eylemi düzenlendi.

18 Mart 2012 Pazar 17:54A+A-

BİLGİDER, Bartın İHH Temsilciliği, AGD Bartın Şubesi, Gülder, Eğitimbirsen Bartın Şubesi, Esder tarafından düzenlenen eylem; Arap Camii önünde öğle namazından sonra basın bildirisi ile başladı. Basın bildirisi “İnsanlık Onuru Suriye’de Ölmesin!”, “Suriyeli Şehitler Onurumuzdur!”, “Suriye Ümmettir Müminler Kardeştir!”, “Suriye’ye Özgürlük Direnişle Gelecek!”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Bartın’dan Humus’a Binlerce Selam!” Katil Esat Suriye’den Defol!” sloganlarıyla desteklendi. Baas rejiminin sürdürdüğü zulüm ve katliamlar tel’in edildi. Yaşananlara seyirci kalınamayacağı, zulmü durdurmak için herkesin çaba göstermesi gerektiği hatırlatıldı. Canlarıyla ve mallarıyla zulmü durdurmak için çaba sarf eden Suriyeli direnişçilere destek verilmesinin insanlık borcu olduğu vurgulandı. “Baas Despotizmine de Emperyalist Müdahaleye de Hayır!”, “Kardeşimin Suçu Neydi?”, “İnsanlık Onuru Suriye’de Ölmesin!”, “Suriye’ye Özgürlük Direnişle Gelecek!”, “Suriye’de Katliamı Durdurun!”, “Golan İşgal Altında; Esad’ın Tankları Der’a’da, Hama’da, Humus’ta!”, “Çocuklara Kıymayın Çiçekler Solmasın!”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Yeter! Suriye Halkı Ölmesin!”, “Beşşar Öldürüyor Dünya Seyrediyor!”, “Esed Canavarını Durdurun!”, “Allah’ın Yardımıyla Zafer Yakındır!”, “Diktatör Beşşar Esad Katliam Zulüm Fesad!”, “Çocuk Katili Esad!”, “Çocuklar Ölmesin Oyunlar Oynasın!” dövizleri dikkat çekti. Katliamı yapanların, katliama destek olanların ve seyirci kalanların karşısında direnişçilerin başarıya ulaşması için yapılan dua ile eylem sona erdi.

bartin-20120318-01.jpg

bartin-20120318-02.jpg

bartin-20120318-03.jpg

bartin-20120318-04.jpg

bartin-20120318-05.jpg

bartin-20120318-06.jpg

bartin-20120318-07.jpg

bartin-20120318-08.jpg

bartin-20120318-09.jpg

bartin-20120318-10.jpg

bartin-20120318-13.jpg

bartin-20120318-16.jpg

bartin-20120318-17.jpg

bartin-20120318-18.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

GÜN SURİYELİ KARDEŞLERİMİZLE DAYANIŞMA, ONLARA SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR!

Suriye’de vahşetin boyutları her geçen gün artıyor. Yaklaşık bir yıldır tüm dünyanın gözleri önünde yaşanmakta olan işkence, zulüm ve katliamlar kitlesel kıyımla yeni bir evreye girmiş bulunuyor.

 Aylardır uyguladığı tüm baskı ve sindirme politikalarına karşı halkın direnişini bastıramayan Baas rejimi direnişin yoğunlaştığı şehirlerden olan Humus, Idlib, Hama, Dera, Rastan ve Şam’da  savunmasız halkı ağır silahlarla katletmekte. Yaklaşık bir yıldır onbin Müslümanı şehid eden, bir o kadarını yaralayan veya yok eden Beşşar Esed, zorbalık ve katliam noktasında bundan tam otuz yıl önce Hama’da on binlerce Müslümanı katleden babası Hafız Esad’ın yolunda yürüdüğünü tüm dünyaya gösteriyor.

 Dün Hama katliamını görmeyen dünya, bugün de kardeşlerimizden her gün onlarcasının yok edildiği, adeta zihinlerin kanıksadığı ve tahammül edilebilir bulduğu bu katliamı, mazlum Suriye halkının yok edilişini seyretmekte. Ne yazık ki Suriye halkının feryadı uluslararası diplomasi alanında içeriksiz kınama mesajlarıyla, göstermelik girişimler ve uluslar arası siyasi çıkar hesaplarıyla geçiştiriliyor.

 Şüphesiz Suriye halkı 45 yıldır tüm insani haklarını ve imkanlarını zalimce elinde tutan ve halkına hiçbir yetki tanımayan bu zalim diktatörlük rejimine karşı özgürlük ve adalet talebiyle ayağa kalkarken hiçbir uluslararası gücü ya da komşu devletleri kendisine dayanak olarak seçmedi. Aylardır en değerli alimleri, gençleri, yaşlıları, kadınları, çocukları kan içici Baas çetelerince katledilen Suriye halkı ödediği büyük bedele rağmen zulme ve zillete boyun eğmeme kararlılığından taviz vermezken sadece Allah’a dayandığını meydanlarda en gür bir biçimde haykırmaya devam ediyor.

Bu arada hafta başında Ortadoğudaki bu karışıklığı fırsat bilip her zamanki alçaklığını  gösteren işgalci İsrail tüm dünyayla bağlantısını kesmeye çalışarak küçücük bir bölgeye hapsettiği Gazze’ye yine bombalar yağdırmış onlarca kardeşimizi şehit etmiştir. Malumunuz işgalci zorba İsrail’in bu saldırıları yeni değildir. Bu kardeşlerimiz ‘’Nice az topluluklar Allah’ın izniyle nice güçlü ve kalabalık topluluklara galip geleceklerdir’’ ilahi yasasını tecelli ettiren şanlı direnişlerini her daim ortaya koymaktan çekinmiyorlar.

Bir tarafta mazlum Suriye halkının gasbedilmiş haklarını Baasçı çetenin elinden kurtarma mücadelesi, diğer yandan kanayan yaramız Kudüs, Gazze, Filistin… direnişimiz. Şuna her zaman inanıyoruz ki haklarını geri alma mücadelesinde azim ve kararlılık gösteren kardeşlerimize Rabbimiz daima nusretini indirecek ve onları yeryüzünde başarılara payidar kılacaktır.

Açıktır ki, bu kitlesel katliamlara, işkence ve baskılara karşı taleplerinden geri adım atmayan halklar acınmayı değil, örnek alınmayı hak ediyorlar. “Allahu Ekber” feryadıyla katil çetenin tanklarının, bombalarının, tüfeklerinin üzerine yürüyen bu insanlar hiç tartışmasız kendilerini özgürleştirmiş bir halktır. Tutsaklık zincirlerini büyük bedeller ödeyerek paramparça eden özgür Suriye halkına bölgedeki diğer kardeşlerimize bir kere daha selam olsun!

Kardeşler şunu unutmayalım, İslam kardeşliği Rabbimizin emrettiği bir husustur. Birimizin başına kötü bir şey gelse diğerimizin ona yardıma koşması gerekir. Bu gün Suriyeli kardeşlerimiz zalim bir çetenin elinde her gün çoluk çocuk kadınlar ve yaşlılarıyla adeta yok ediliyorlar. Kardeşlerimiz için bir şeyler yapma vakti gelmiştir. O gün bu gündür yarın geç olabilir. Mazlum Suriye halkının çığlığı, sesi olalım. Bu konuyu gündem yapalım yetkililerin bir şeyler yapmaları için mücadele edelim. Biliyoruz ki, Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer almak, onların özgürlük ve adalet haykırışlarına ses olmak, maruz kaldıkları bu vahşete tepki vermek Müslüman olmamızın, insan olmamızın gereğidir.

 Arkadaşlar! Gazeteci hassasiyeti ve Suriyeli kardeşlerinin başına gelenleri dünya kamuoyuna belgeleriyle ispatlama niyetiyle İdlib bölgesine giden ve kendilerinden altı gündür haber alınamayan ‘’Mavi Marmara gazisi, Gerçek Hayat ve Milat gazeteleri muhabiri’’ Adem Özköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimizin Suriye Muhaberatının elinde olduklarını basından öğrendik, kardeşlerimizin sağ salim derhal salıverilmelerini istiyoruz.

Zulme ve zillete boyun eğmeyenlere bin selam olsun!

BİLGİDER, BARTIN İHH TEMSİLCİLİĞİ, AGD BARTIN ŞUBESİ, GÜLDER, EĞİTİMBİR BARTIN ŞUBESİ, ESDER

 

DUA

Ya Rabbi!

Yeryüzünde zulme uğrayan, sahipsiz bırakılan mazlumlara yardım eyle. Onlardan zulmü, acıyı, sıkıntıyı uzak eyle. Hepimizi, birbirlerinin yardımlarına koşanlardan eyle. Senin yolunda birbirlerine kenetlenenlerden eyle.

Allah’ım senden başka kimsemiz yok! diye haykırıyor kardeşlerimiz!

Şahit ol yarab! Ve nusretini bizlerden esirgeme!

Allah’ım, bu kan deryasında boğulmakta olan kardeşlerimizi bir başına bırakan, yanlarında, saflarında olamayan, seslerine ses katamayan bizleri  affeyle!

Ya Rab!

Sen bizlere pişman olacağımız şeyleri yaptırma. Yüzlerin mahcup, insanların birbirinden kaçtıkları o dehşetli din gününde sen bizleri utandırma. Başlarımızı öne eğdirme. Bizleri sorumluluklarını yerine getiren Salihlerle, müttakilerle haşreyle.

Rabbimiz!

Gafursun, Tevvabsın, mazlumların Rabbisin. Her şey senin elindedir. Sen yüceltilmeye en layık Sübhan ve Tebarek olansın

Dualarımızı kabul eyle. Ve selamun alel murselin 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum