1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya İHH Dünya Yetimler Gününde Amasyalı Yetimleri ve Yaşlıları Unutmadı
Amasya İHH Dünya Yetimler Gününde Amasyalı Yetimleri ve Yaşlıları Unutmadı

Amasya İHH Dünya Yetimler Gününde Amasyalı Yetimleri ve Yaşlıları Unutmadı

Amasya İHH Temsilciliği 15 Ramazan Dünya Yetimler Gününde Amasyalı yetim ve aileleriyle Suluova Hacı Muammer Koca Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdi.

28 Haziran 2016 Salı 13:21A+A-

Ayrıca Amasyalı yetim, muhtaç ve mülteci 100 çocuğa bayramlık elbise ve ayakkabıdan oluşan giyim yardımı yaptı.

Amasya İHH Temsilciliği Yetim Birimi Sorumlusu Fatih Akgül, İHH Yetim Çalışmaları ve 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü Etkinlikleri hakkında şu açıklamalarda bulundu.

DÜNYA YETİMLER GÜNÜ YETİM, MUTHAÇ VE YAŞLILARA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZI HATIRLAMAK İÇİN BİR FIRSATTIR

Amasya İHH Temsilciliği olarak Ramazanın 15. günü olan Dünya Yetimler Gününde yetim kardeşlerimiz ve aileleriyle birlikte Suluova’da bulunan huzurevini ziyaret ettik.

Bu ziyaretteki maksadımız yetim yavrularımızın o temiz yürekleri ile ellerindeki güllerle kendileri gibi sahipsiz ve terkedilmiş olan, sevgi ve şefkate muhtaç yaşlılarımızı sevindirmelerini istedik.

Allah’a hamd olsun ziyaretimiz çok güzel geçti. Gerek yetim kardeşlerimizin ve annelerinin gerekse de yaşlılarımızın mutluluğu görülmeye değer bir tablo oluştu. Yetimleri gözetmenin, yaşlılara bakmanın önemini yitirdiği böyle bir zamanda toplumumuza bu sorumluluğu hatırlatmak için dünya yetimler gününü bir fırsat olarak görüyoruz. Yoksa içi boş, sadece kutlama mesajı ile geçen günlerin hiçbir anlamı bulunmamaktadır.

RABBİMİZ YETİMLERE, YOKSULLARA, ANA BABAYA, AKRABALARA VE YAŞLILARA SAHİP ÇIKMAYI EMREDİYOR

Rabbimiz Fecr suresinin 17 – 20. ayetlerinde şöyle buyuruyor.” Hayır, siz yetime ikram etmiyorsunuz, yoksulu doyurmaya birbirinizi teşvik etmiyorsunuz. Başkalarının mirasını haram helal demeden yiyorsunuz. Malı da aşırı biçimde seviyorsunuz.”  Yine Rabbimiz İsra suresinin 23. ayetinde şöyle buyuruyor:”Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine «of!» bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle.”

Bizler Amasya İHH temsilciliği olarak rabbimizden aldığımız bu sorumluluk gereği gerek dünyada gerekse de Amasya’da bulunan yetim, muhtaç ailelerimize ve yaşlılarımıza sahip çıkmaya, onların dertlerine ortak olmaya gayret gösteriyoruz.

ANA BABALARIMIZI VE YAŞLILARIMIZI YETİM BIRAKMAYALIM!

Gerçekleştirdiğimiz ziyaret bize gösteriyor ki, adı huzur evi olan fakat kendisi pek huzur vermeyen bir mekanda yaşlılarımız evlatları tarafından terkedilmiş adeta yetim bırakılmış durumdalar. Maalesef toplum olarak rabbimizin emirlerini arkaya attık. Menfaatler değerlerimizin önüne geçmiş vaziyette. Ramazan ayında indirilen, bize dünya ve ahiret kurtuluşunu gösteren Kuran’ ı terk etmiş bir haldeyiz.

Yaşadığımız çağda zulüm, haksızlık almış başını giderken, toplumumuzda şirk, zulüm, haramlar, haksızlıklar ve fuhşiyat gün geçtikçe normalleşirken bizlerin rahat bir şekilde evlerimizde oturmamız mümkün mü? Bizler Rabbimizin razı olduğu hayatı yaşama konusunda gayretlerimizi artırmak, Rabbimize ve birbirimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız. Amasya İHH Temsilciliği olarak yaptığımız faaliyetlerde tek amacımız Rabbimizin razı olduğu hayatı yaşamak ve insanlara hatırlatmaktır.

ALLAH’IN EMANETİ OLAN YETİMLERE BAYRAMLIK ELBİSE VE AYAKKABI HEDİYESİ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Amasya’da bulunan yetim, muhtaç ve mülteci kardeşlerimize bayramlık elbise ve ayakkabı yardımı yaptık. Tespit ettiğimiz yetim, muhtaç ve mülteci 100 kardeşimize baştan ayağa olmak üzere bayramlık elbise ve ayakkabı hediye ettik.

Bizler onların bize Allah’ın emaneti olduğuna inanıyoruz. Bir yetimi sevindirmenin, bir muhtacı gözetmenin ve yurtlarından çıkmak zorunda kalmış çaresiz mülteci kardeşlerimize yardım etmenin İslami ve insani sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz.

İHH DÜNYADA 86 BİN YETİME SAHİP ÇIKIYOR

İHH’nın yaptığı faaliyetlerin içerisinde yetim çalışmaları önemli bir yer tutmaktadır. İHH yetim yavrularımızı bilgili, bilinçli ve yardımlaşma kültürüyle büyüterek daha güzel bir geleceğe hazırlayabilmek üzere var gücüyle çalışmaya devam etmektedir.İHH şu anda Türkiye’de 75 şehirde 12.452 çocuğumuza destek verirken, dünya ölçeğinde ise 56 ülke ve bölgede 85.799 çocuğumuzu düzenli olarak destekliyor;

Amasya İHH Temsilciliği olarak ilimizde tespit ettiğimiz yetim ailelerimizi ziyaret ediyor, onlara her konuda yardımcı olmaya, yalnızlıklarını ve dertlerini paylaşmaya gayret ediyoruz. Kendi yaptığımız yardımlarla yetinmeyip, devletin sağladığı imkanlardan faydalanmaları için aracı olarak gayret gösteriyoruz. Ayrıca Amasyalı 35 muhtaç yetimimiz İHH yetim sponsorluğu kapsamında desteklenmektedir. Yetim tespit çalışmalarımız da devam etmektedir.

BAYRAMDA SURİYEDEKİ YETİM VE MUHTAÇLARI DA UNUTMAYALIM

Rabbimiz bütün mü’minlerin ancak kardeş olduğunu belirtiyor. Biz Müslümanların yakınımızdaki muhtaçları gözetmemiz gerektiği gibi uzaktaki kardeşlerimizi de gözetmemiz gerekiyor. Kardeşliğimizin bir nişanesi olarak Ramazan bayramından sonra çok büyük sıkıntılar içerisinde bulunan Suriyeli kardeşlerimize yardım tırları göndereceğiz inşaallah. Bu yardım kervanına karınca kararınca katkıda bulunmak isteyenler için bir çuval un bedeli 55 TL’ dir.

Zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını İHH aracılığıyla bu iyilik kervanına katmak isteyenler, Derneğimizin 0 532 606 27 71 numaralı telefonuna ulaşabilir veya Amasya İHH Türkiye Finans TR52 0020 6001 9102 6804 9700 01 IBAN numaralı hesabına bağışta bulunabilirler.

dsc_0001-001.jpgdsc_0004-001.jpgdsc_0007-003.jpgdsc_0011.jpgdsc_0043-002.jpgdsc_0048-001.jpg

HABERE YORUM KAT