1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. 3 Tırlık Yardım Konvoyu Amasya'dan Suriye'ye Doğru Yola Çıktı
3 Tırlık Yardım Konvoyu Amasya'dan Suriye'ye Doğru Yola Çıktı

3 Tırlık Yardım Konvoyu Amasya'dan Suriye'ye Doğru Yola Çıktı

3 tırdan oluşan insani yardım konvoyu Amasya’dan Suriye’ye doğru yola çıktı.

24 Temmuz 2016 Pazar 16:44A+A-

İHH Amasya Temsilciliğinin Merzifon, Erbaa, Havza, Taşova ve Gümüşhacıköy İHH Temsilcilikleri ile Ramazan ayında müşterek yürüttüğü Suriye’ye İnsani Yardım Organizasyonu ile,  duyarlı STK’lar, halk kesimleri ile işadamlarının gönüllü bağışlarıyla oluşturdukları 3 tır dolusu insani yardım malzemesi, 24 Temmuz 2016 Pazar günü öğle namazını müteakip yapılan Basın Açıklaması ve duanın ardından, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere konvoy halinde yola çıktı.

Daha önce Merzifon İHH Temsilciliğince toplanan 1 tır yardım malzemesi, 23 Temmuz Cumartesi Yatsı namazını müteakip Merzifon’dan dualarla uğurlanarak Amasya’ya intikal ettirilmişti.

Merzifondan gelen 1 tır ile Amasya Merkezde oluşturulan 2 tır olmak üzere toplam 3 yardım tırının uğurlaması esnasında önce Eğitim Bir Sen Amasya Şube Başkanı Kerim CAMCI’nın, bu konvoyun niye teşkil edildiğine, Fetö ile Esed arasında bir fark olmadığına, Türkiye’de Fetö’nün devrildiği gibi, Suriye’de de Esed’in bir an önce devrilmesi gerektiğine dair İHH Amasya Temsilciliği ile Gökbir Platformunun ortak Basın Açıklamasını okudu.

Ardından İHH Amasya Temsilciliği Yetim Sorumlusu Fatih AKGÜL’ün eşliğinde yapılan Suriye ve tüm Ümmet ve mazlumların kurtuluşuna, Fetö ve uşaklarının lanetlenmesine, Esed rejiminin bir an önce devrilmesine dair duanın ardından yardım tırları uğurlandı.

Amasya İHH Temsilciliği önderliğinde teşkil edilen ve 80 bin TL değerinde 78 ton un ile 120 adet kullanılmış ortopedik yataktan oluşan insani yardımı içeren bu konvoya Merzifon, Gümüşhacıköy, Taşova, Havza ve Erbaa İHH Temsilcilikleri ile, Eğitim Bir Sen Amasya ve Merzifon Şube Başkanlıkları ile Özgür-Der Amasya Temsilciliği ve Hızır-Der ve GÜRUN katkı sağladı.

Yardım tırları Hatay Reyhanlı Cilvegözü Sınır kapısından geçirilerek, İHH Suriye Yardımları Koordinasyon Merkezi aracılığıyla, bizzat Suriye içindeki mağdur halka ulaştırılacak.

Bu unların önemli bir kısmı İHH’nın Suriye içindeki kamplardaki ihtiyaç sahiplerine düzenli dağıttığı ekmeklerin üretildiği Ekmek Fabrikalarında kullanılacak.

dsc_0009-001.jpgdsc_0022.jpgdsc_0030-001.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

                        FETÖ’YÜ İNDİRDİK, SIRA ESED’DE! 

Mazlum Suriye halkının zalim Esed rejimine karşı Mart 2011’de başlattığı kıyam 6. yılına girmiş durumda. Bu kıyam sürecinde Esed rejiminin insanlık dışı saldırılarına, işkencelerine, tecavüzlerine, katliamlarına maruz kalan mazlum Suriye halkı şimdiye değin içlerinde binlerce çocuk ve kadınında bulunduğu en az 500 bin kayıp vermiş durumda.

Bu zulümler ve kayıpların yanında, 4 milyon kişi Suriye dışında, 6 milyon kişi ise Suriye içinde muhacir konumunda düşmüş durumda ve bunların tahminen 2,5 milyonu Türkiye sınırları içindeki kamplarda ve şehirlerde yaşam mücadelesi vermekte.

Mazlum Suriye halkının haklı mücadelesinde Esed ve Şebbihaları ile İran ve Şiaperestlerin yetersiz kalması nedeniyle, devreye en son emperyalist Rusya girmiş durumda ve artık sivil savaşçı ayırmaksızın bombalarla Suriye halkını yok etmek suretiyle direnişi bitirmek için yoğun çaba sarf etmekte. Güya Suriye halkının yanında Esed’in karşısında olduğunu iddia eden takiyyeci katil ABD’de Rusya’nın eksik bıraktığı noktaları bombalayarak ve fırsatçı PKK-PYD katiller sürüsünü destekleyerek Suriye halkına zulmetmekten geri kalmıyor.

Her ne kadar Türkiye’deki devletçe kurulan kamplarda ve şehirlerde kalan Suriyeli muhacirlerin durumu idare etmekte ise de, Suriye içinde kalan halkın durumu içler acısı. Derme çatma çadırlarda, yıkılan evlerin enkazlarında, keskin nişancılar ve varil bombaları korkusu bir yana, aç ve susuz yaşama tutunmaya çalışıyor mazlum Suriye halkı.

İHH Amasya Temsilciliği olarak, başta Özgür-Der Amasya Temsilciliği ile Hızır-Der olmak üzere Amasya Gökbir Platformunu oluşturan Ümmet duyarlılığına sahip STK’larla beraber, direnişin ilk gününden bu güne kadar geçen 5 yıl içinde mazlum Suriye halkının ve haklı direnişlerinin yanında olduk.

Bu desteğimizi aynı zamanda maddi anlamda da ortaya koymak yanında, Suriye içinde savaş mağduru halkın insani yardım ihtiyaçlarını gidermek için, Amasya’daki konuya duyarlı STK’lar ile Merzifon, Havza, Erbaa, Taşova, Gümüşhacıköy ve Suluova İlçeleri İHH Temsilcilikleri ve gönüllüleri ile gerçekleştirdiğimiz yardım organizasyonları vasıtasıyla şu ana kadar 43 tır insani yardım malzemesi ile Suriye halkının yaralarına karınca kararınca merhem olmaya gayret ettik.

Suriye’de gün geçtikçe daha da derinleşen insani krize bir kez daha müdahil olabilmek amacıyla, Gümüşhacıköy İHH Temsilciliğinin destekleriyle Merzifon İHH Temsilciliğince toplanan 1 tır ile, Erbaa, Havza ve Taşova İHH Temsilciliklerinin ve Eğitim-Bir Sen Amasya Şubesinin katkılarıyla ile Amasya Merkezde toplanan 2 tır olmak üzere toplam 3 tır insani yardım malzemesini, Suriye içindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere buradan uğurluyoruz.

Suriye yardımlarımız, Suriye halkı Esed rejimini devirip yardımlarımıza ihtiyaç duymayacak duruma gelinceye kadar devam edecektir. Halkımızın yapacağı yardımlarla oluşturacağımız ve en az 5 tır olmasını hedeflediğimiz bir sonraki insani yardım konvoyunu ise 2017 yılı Ocak ayında göndermeyi planlıyor, halkımızın Suriye halkını unutmamasını ve yardımlarını devam ettirmesini temenni ediyoruz.

Göndermekte olduğumuz bu 3 tır yardım tırı ile Suriye direnişinin başından bu güne Amasya ve İlçelerden Suriye içindeki mağdur halka gönderdiğimiz yardım tırı sayısı 46’ya ulaşmış durumda.

Göndermekte olduğumuz bu yardım tırlarının teşkilinde bizimle beraber yoğun çaba gösteren Gökbir Platformu üyelerine ve bilhassa Hızır-Der ve Özgür-Der Amasya Temsilciliğine, eğitim Bir Sen Amasya ve Merzifon Şube Başkanlıklarına, duyarlı iş adamları ve tüm halkımıza, hususen 5 yıldır gerek Suriye şartlarına uygun un temini ve gerekse her tır kafilesine yaptığı cömert bağışlar nedeniyle GÜRUN’a, İlçe İHH Temsilciliklerimiz ile bu ilçelerdeki duyarlı STK, iş adamı ve halkımıza bu çabaları ve yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Bilindiği gibi 15 Temmuzda Fetö tarafından başlatılan darbe girişimi Müslüman halkımız tarafından, bir cihat bilinciyle tanklara ve mermilere göğüslerini siper etmek suretiyle ve 250 civarında şehit verilerek engellenmiştir. Müslüman olmamızın kaçınılmaz bir gereği olan Ümmet bilinciyle yapay sınırları tanımayan bizler için Türkiye ile Suriye, Türkiye halkı ile Suriye halkı arasında hiçbir fark bulunmayıp, bizim zaferimiz Suriye halkının zaferi, Suriye halkının zaferi bizim zaferimizdir. Türkiye’de Fetöye karşı kazandığımız bu zaferi, inşallah Suriye’de Esed’e karşı kazandığımız zafer takip edecektir.

Rabbimizden, Türkiye’de darbeyi önlememize imkan verdiği ve bizi eğer iktidarı ele geçirse idi Esed’ten daha zalim olacağı kesin olan Fetö’den kurtarıp şerrinden emin kıldığı gibi, Suriye diktatörü Esed’in yıkılışına ve Suriye halkının bir an önce zafere ve feraha erişmesine imkan vermesini, Suriye halkına yapılan yardımların amacına ulaşmasını ve maddi ve manevi katkı sağlayan herkesin rızasına erişmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz.

İHH AMASYA TEMSİLCİLİĞİ VE GÖKBİR PLATFORMU

dsc_0031-002.jpgdsc_0033-001.jpgdsc_0488.jpg

 

SURİYE, TÜM ÜMMET VE MAZLUMLAR VE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN YAPILAN DUA

 

Rabbimiz!

Her şeyi gören, her şeye şahit olan, kıyamet günü hesaba çekmek ve hak ettiği karşılığını vermek için her şeyi eksiksiz kaydeden ancak sensin. Bizleri her an senin gözetimin altında yaşadığımızın bilinç ve sorumluluğuyla sadece sana kulluk ederek yaşayanlardan eyle.

Rabbimiz!

Burada senin huzurunda ve şahitliğin altında, sırf Rabbimiz Allah’tır dedikleri ve İslam için mücadele ettikleri için zalim Esed rejimi ile yerli ve yabancı işbirlikçileri tarafından katliama uğratılan Suriye Müslümanlarına desteğimizi ortaya koymak, senin taraftarlarının safında olduğumuzu ilan etmek ve desteğimizin maddi boyutu olan bu insani yardım malzemelerini yola çıkarmak için toplandık. Bu amelimizi salih, niyetlerimizi halis ve şahitliğimizi kabul eyle.

Rabbimiz!

Zalim Esed rejimi ile yerli ve İran ile Rusya ve ABD gibi yabancı işbirlikçilerince zulmedilen, katledilen, yurtlarından çıkartılan, açlık ve yokluğa mahkum edilen, hapishane ve işkencehanelerde acı çektirilen milyonlarca Suriyeli mazluma sabır ve kurtuluş nasip eyle.

Yapılan saldırılar esnasında yakınları şehit edilen ve yaralanan Müslüman kardeşlerimize sabır, sekinet ve tevekkül nasib eyle. Bu dayanılmaz acılara karşı gösterdikleri sabır, metanet ve tevekküllerini ahiret kurtuluşları için vesile eyle.

Rabbimiz!

Bu sıcak yaz günlerinde başta Suriye, Filistin ve Irak olmak üzere, Arakan, Keşmir, Doğu Türkistan ve başka İslam beldelerinde, işgalci ve işbirlikçi rejimlerin zulümleri, yurtlarından çıkmak zorunda kaldıklarından yada savaş şartlarından dolayı zor şartlarda yaşayan mağdur ve mazlum kardeşlerimize sabır, genişlik ve ferahlık nasip eyle.

Onlara mücadelelerinin sonuna kadar dayanabilecekleri azim ve sabır, en kısa zamanda açık zaferler, bu zor günlerden bir an önce kurtulup, kendi vatanlarında İslami özgürce yaşayabilecekleri güzel günlere kavuşmalarını nasip eyle.

Rabbimiz!

Bizlere bu günlerde eğer başarı olsa idi Esed’ten daha zalim olacakları kesin olan Fetöcü darbecilere karşı zafer nasip ettiğin gibi, başta Suriye, Filistin, Mısır olmak üzere tüm İslam Beldelerindeki zalim işgalci, despot ve darbecilere karşı mazlum Müslüman halklara zafer nasip eyle.

Rabbimiz!

Fetöcü alçaklara karşı koymak için canlarını hiçe sayarak koşarak meydanlara inen ve senin dinini yüceltmek, Müslümanların ve Ümmetin onurunu, geleceğini ve maslahatını korumak için göğüslerini tanklara ve mermilere siper ederek şehit düşen kardeşlerimizin şehadetlerini kabul buyur.

Rabbimiz!

Bizleri her daim Müslümanların, İslam ümmetinin, senin yolunda mücadele edenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında ve safında, her daim razı olacağın saflarda kıl. Bizleri onların yar ve yardımcısı, destekçisi eyle.

Rabbimiz!

Bizleri İslam düşmanlarının ve hainlerin; ırkını, devletini, mezhebini, meşrebini, şeyhini, hocasını önceleyen, ilahlaştıran ve rableştirenlerin, dinini dünyalık menfaatler için satanların yanında ve safında, onlara yar ve yardımcı olmaktan uzak tut.

Rabbimiz!

İçinden geçtiğimiz bu kritik günlerde hain Fetöcüler ile onların yerli ve yabancı işbirlikçilerine imkan ve fırsat verme, onları bir daha başlarını kaldıramayacakları şekilde kahru perişan, darmadağın eyle.

Rabbimiz!

Zalim Fetöcüler ile destekçi ve sempatizanlarını kahru perişan eylediğin gibi, Suriye’de Esed ile destekçi ve sempatizanlarını, İran rejimi ve destekçi ve sempatizanlarını, Mısırda Sisi ile destekçi ve sempatizanlarını ve diğer tüm zalimler ile destekçi ve sempatizanlarını kahru perişan ve darmadağın eyle.

Rabbimiz!

Bizleri hain Fetöden kurtardığın ve şerrinden emin kıldığın gibi, mazlum Suriye halkını Esed’ten, mazlum Mısır halkını Sisi’den, mazlum Filistin halkını işgalci Siyonistlerden kurtar ve şerlerinden emin eyle.

Rabbimiz

Bizlere sadece sana kulluk etmeyi, İslam’ın ve Peygamberimizin izzet ve onuru için mücadele etmeyi, ümmet bilinciyle tüm Müslümanları sahiplenmeyi, daima mazlumların ve mağdurların yanında olmayı nasip eyle. Daima haklıların, mazlumların, Ümmetin, senin yolunda cihat edenlerin yanında durabilme izzetiyle izzetlendir bizleri.

Rabbimiz!

Bizlere dünyada onurlu ve temiz bir hayat, ahirette gerçek kurtuluşa eriştirmek için indirdiğin Kur’anı anlayarak okumak ve uygulamak, peygamberimizin gerçek sünnetine tabi olmak suretiyle, en büyük nimet olan sıratı müstakim üzere yaşayıp ölebilme, ahirette alnımızın akıyla hesabımızı verebilme ve sonsuz cennete kavuşma nimetiyle nimetlendir.

Velhamdülillahi Rabbil Alemin.

dsc_0495.jpgdsc_0555.jpgdsc_0561.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum