1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yunan Polisi Bir Göçmeni Öldürdü
Yunan Polisi Bir Göçmeni Öldürdü

Yunan Polisi Bir Göçmeni Öldürdü

Edirne Valiliği, Yunan tarafından açılan ateş sonucunda bir göçmenin hayatını kaybettiğini, 5'inin de yaralandığını açıkladı.

04 Mart 2020 Çarşamba 14:39A+A-

Edirne Valiliği, Yunanistan sınırında göçmenlere uygulanan şiddetle ilgili açıklama yaptı. 

Valilik, Yunan tarafından açılan ateş sonucunda bir göçmenin hayatını kaybettiğini, 5'inin de yaralandığını açıkladı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kastanies Sınır Kapısı ile Pazarkule Sınır Kapımız arasındaki bölgede bulunan göçmenlere Yunanistan polis ve sınır birliklerince ses, sis, gaz bombaları, plastik mermi ve gerçek mermiler kullanılarak ateş açılmıştır. Açılan ateş sonucunda göçmenlerden 3’ü ayağından, 1’i kasık bölgesinden, 1’i kafasından ve 1’i de göğüs bölgesine isabet eden gerçek mermi sonucu toplam 6 erkek şahıs yaralanmıştır.

Göğüs bölgesinden yaralanan şu an için kimliği tespit edilemeyen erkek şahıs olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir."

Bakan Soylu'dan Yunanistan'a eleştiri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan güvenlik güçlerinin, Edirne Pazarkule'de 1 sığınmacıyı öldürmesi, 5'ini de yaralamasına ilişkin, "Bunların milyonda birini Türkiye yapsa hem Avrupa hem de Avrupa'nın Türkiye'deki elemanları ayaktaydı." ifadelerini kullandı.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Yunanistan güvenlik güçlerince bir sığınmacının öldürüldüğünü, 5'inin de yaralandığını anımsattı. Bakan Soylu, paylaşımında, şunları kaydetti:

"Yunanistan uluslararası kuralları çiğneyip insan hakları ihlallerine devam ediyor çünkü Avrupa şımartıyor. Bunların milyonda birini Türkiye yapsa hem Avrupa hem de Avrupa'nın Türkiye'deki elemanları ayaktaydı."

Yunan askerlerinin yaraladığı göçmenler tedavi ediliyor

Edirne'de, Yunan askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan göçmenler Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi ediliyor. 

Yunan güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan göçmenler, ambulanslarla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi.

Durumu ağır olan bazı düzensiz göçmenler ameliyata alınırken bazıları da acil serviste tedavi ediliyor. 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan ve sağlık görevlileri yaralılarla ilgileniyor.

Açılan ateş sonucu yaralanan İran uyruklu düzensiz göçmen Adel Jaber, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınırı geçerek Avrupa'ya gitmek istediğini söyledi.

Yunanistan güvenlik güçlerinin sınırda bekleyen ve sınırı geçmek isteyenlere müdahale ettiğini anlatarak, "Gaz bombası attılar. O kadar çok gaz bombası yedik ki alıştık artık. Baktılar gitmiyoruz, silah getirdiler, 'gerçek silah' diye bize gösterdiler." dedi.

Jaber, Yunan güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu çok sayıda arkadaşının yaralandığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT