1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Yeni Yasa Tasarısı Fransa İçin Çok Tehlikeli"
"Yeni Yasa Tasarısı Fransa İçin Çok Tehlikeli"

"Yeni Yasa Tasarısı Fransa İçin Çok Tehlikeli"

Fransa Ulusal Meclisi'nde kabul edilen yeni istihbarat yasa tasarısına ret oyu veren Sosyalist Parti Milletvekili Amirshahi, tasarıyı toplum için çok tehlikeli bulduğunu söyledi.

06 Mayıs 2015 Çarşamba 13:30A+A-

Fransa'da "terörle mücadele"de aşırı önlemler içeren yeni istihbarat yasa tasarısının Fransa Ulusal Meclisi'nde dün oylanarak kabul edilmesi ülkede kişisel verilerin güvenliği tartışmalarını hızlandırdı.

Tasarı için ret oyu kullanan iktidardaki Sosyalist Parti Milletvekili Pouria Amirshahi, yeni istihbarat yasasına ve Beziers kentinde Müslüman öğrencilerin fişlendiğinin ortaya çıkmasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Yeni yasanın toplum hayatında problemler meydana getireceğini savunan Amirshahi, "İstihbarat yasa tasarısını toplum için çok tehlikeli buluyorum. Birçok ülkede olduğu gibi terörle mücadele için çıkarılmış bu tür güvenlik yasaları sorun teşkil ediyor" dedi.

Yasa tasarısının öngördüğü önlemlerin "terörle mücadele"yi esas almasına karşın amacına ulaşmayacağını belirten Amirshahi, tedbirlerin kötü niyetli girişimleri önlemeye yaramayacağını, mafyanın, terör gruplarının saldırılarının bu tür tehlikeli teknolojik yöntemlerle engellenemeyeceğini söyledi.

Kitlesel gözetleme

Diğer taraftan yasanın kişisel verilerin toplanması yoluyla toplum güvenliğini tehdit edeceğine işaret eden Amirshahi, "Yeni istihbarat yasası asıl suçluları bulmak yerine toplumun kitlesel olarak gözetlenmesine neden olacak" ifadesini kullandı. Amirshahi, "Gerçekten terörle mücadele etmek istiyorsak, terörle mücadeledeki mevcut yöntemlerimizi güçlendirmeliyiz. Kurumlar arası istihbarat paylaşımının geliştirilmesi etkin bir mücadele için önem taşıyor" dedi.

"Müslümanları fişlemek Fransa'yı içinden çıkılamayacak bir duruma sokar"

Sosyalist Parti Milletvekili Amirshahi, Müslüman öğrencileri fişlediği ortaya çıkan Beziers Belediye Başkanı Robert Menard'ın tutumuna ilişkin ise Nazi Almanyası'nı anımsattı.

Uygulamanın ayrımcılığa sebep olacağını belirten Amirshahi, "Öğrencilerin inançlarına göre fişlenmesi, genç Nazi taraftarlarının 1930’lu yıllarda yaptığı uygulamaları hatırlatıyor. Cumhuriyet, bölünmez bir bütündür ve insanların kökenlerine göre ayrımına dayanmaz" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT