1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. “Yeni Baştan” belgeseline Almanya ve Romanya’dan ödül
“Yeni Baştan” belgeseline Almanya ve Romanya’dan ödül

“Yeni Baştan” belgeseline Almanya ve Romanya’dan ödül

Taha Ovacı yönetmenliğinde çekilen Yeni Baştan isimli belgesel uluslararası yarışmalardan ödülle döndü.

16 Temmuz 2021 Cuma 15:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriyeli kadın mültecileri konu alan Yeni Baştan isimli belgesel 6. Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali’nde “Ulusal Bölüm En İyi Belgesel Ödülü” ile ödüllendirilmişti.

Türkiye’de ve dünyada mültecilerin yaşadıkları problemler göz ardı ediliyor. Böylesi bir vasatta mülteci gerçekliğine üstelik kadın mülteciler üzerinden dikkat çekmek oldukça değerli bir iş. Yeni Baştan belgeseli bunu yaparken ajite eden alışılageldik tarzın ötesinde bir örnek ortaya koyuyor. Belgeselin yönetmeni Taha Ovacı, Haksöz Haber’e verdiği röportajda bu hususa değinmişti.

Yeni  Baştan belgeseli Türkiye’de aldığı ödülü şimdi Almanya ve Romanya’da aldığı ödüllerle taçlandırdı. Ödüllerin bir yapımın gerçek hakkını teslim etmek için ön koşul olduğunu söylemek çok doğru olmaz. Ancak yapılan işin ve verilen emeğin daha fazla insana ulaşması imkanını sağladıkları da bir gerçek. Yeni Baştan herkesin görmezden geldiği bir meseleyi hakkaniyetli bir tavırla gündemleştirmeye çalıştığı için bütün ödüllerin ötesinde bir konumu zaten hak ediyor.

Short Stop International Film Festival, yılda iki kez düzenlenen Romanya merkezli bir festival. On ikincisi düzenlenen film seçkilerinde belgesel kategorisinde "En İyi Belgesel" ödülüne layık görülen Yeni Baştan Romanya'nın Lasi kentinde izleyiciyle buluşacak.

Kiez Berlin Film Festivali ise Almanya merkezli bir festival. Belgesel kategorisinde "En İyi Kısa Belgesel" ödülünü kazan Yeni Baştan, Berlin'de belirlenen kültür sanat merkezlerinde gösterime girecek. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum