1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yalancıların mumu yatsıya kadar…
Yalancıların mumu yatsıya kadar…

Yalancıların mumu yatsıya kadar…

Ali Mahir Başarır ve Fatih Altaylı, Antalya’daki bir özel yurtta yaşanan cinayeti Mevlüt Çavuşoğlu ile irtibatlı göstermeye çalıştı!

09 Aralık 2021 Perşembe 18:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Antalya'da özel bir öğrenci yurdunda yaşanan cinayeti algı oluşturmak için kullanan haber siteleri hakkında geçtiğimiz gün bir içerik hazırlamıştık. Meczup olduğu aşikar olan birisinin işlediği cinayeti tarikatlarla ilişkilendirme çabası yeni bir boyut kazandı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Antalya’da yaşanan cinayeti AK Parti Antalya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ilişkilendirmeye çalıştı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır tarafından ortaya atılan iddiaya balıklama atlayan Altaylı bugün köşesinde “Bakan açarsa” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

basliksiz-068.jpg

Ali Mahir Başarır sosyal medyada cinayetin işlendiği yurtla ilişkilendirilen ALİMDER isimli STK’nın açılışının Mevlüt Çavuşoğlu tarafından gerçekleştirildiğini öne sürerek “gençlerimizi kimlere teslim ediyorsunuz” vb. şekilde bilindik söylemleri dile getirdi.

091220211344445402747.png

Fatih Altaylı buradan aldığı motivasyonla uzun ve sıkıcı bir yazı yazmış. Yazının tamamını buraya alıp sizleri de sıkmak istemiyoruz. İsmi zikredilen STK’yı “İslamcı” olarak niteledikten sonra “bunların yurtları zaten hep böyle” ezberini ifade ediyor Altaylı. Ardından ise başlıyor kendince bombalamaya:

Bir Bakan bu derneğin yurtlarının açılışına katılır, dernekle ilgili övücü lakırdılar sarf edince, ne yazık ki bu gibi kurumlar hiç de hak etmedikleri bir dokunulmazlık kazanıyorlar. Bir hukuk devleti olmadığımız, bir yasa devleti bile olamadığımız için dernekle bakan ilişkisi ortada olunca, sıkıysa ruhsat sor, izin sor.

Muhtemelen denetimi yapacak olanlar iki türlü düşünüyor: 1- Bu dernek dandik işler yapıyor olsa, koskoca Bakan bunların açılışlarına katılır mı! 2- Bakanın övdüğü derneğin yurdunu denetlersek ve bir yanlış bulursak bakanın hışmına uğrayıp işimizden gücümüzden, yerimizden yurdumuzdan olur muyuz!

Fatih Altaylı’nın ellerini ovuşturarak atladığı iddia Mevlüt Çavuşoğlu’nun Basın Sözcüsü tarafından yalanlandı: Antalya'da yurtta kafası kesilen talihsiz gencin kaldığı yurt "Antalya İlim Yayma Cemiyeti"nin yurdu, kısa adı da ALİMDER. Ancak Bakan Bey'in açılışını yaptığı yurt ise "Alanya İmam Hatip Mezunları Derneği"nin yurdu. Bu derneğin kısaltması da ALİMDER. İkisi birbirine karıştırılıyor. 

091220211354485404782.jpg

Yalanın yayılma hızı gerçeğinkinden kat be kat daha fazla ne yazık ki! Şuan herkes Mevlüt Çavuşoğlu’nun açılışını yaptığı STK’yı cinayetin yaşandığı STK zannediyor. Yalan söylemek konusunda hiçbir beis görmeyenlerin varlığı oldukça dezenformasyonun önüne geçmek zorlaşacak. Belki utanırlar yaptıkları sebebiyle ama çok sanmıyoruz!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum