1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bir meczubun işlediği cinayeti tarikatlarla ilişkilendirmek!
Bir meczubun işlediği cinayeti tarikatlarla ilişkilendirmek!

Bir meczubun işlediği cinayeti tarikatlarla ilişkilendirmek!

Antalya'da özel öğrenci yurdundaki cinayet “tarikat” vurgusu ile haberleştirildi!

08 Aralık 2021 Çarşamba 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Sol-Kemalist yayın organları ellerini geçen her fırsatı Müslümanlara karşı söylem üstünlüğü elde etmek için kullanıyorlar. Antalya'da özel bir öğrenci yurdunda yaşanan cinayeti algı oluşturmak için kullanan soL Haber, Cumhuriyet ve T24 tabiri caizse gazeteciliğin suyunu çıkartıyor.

Öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan Güney (38), üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'u (18) satırla öldürdü. Cinayetin ardından “Deccali vurdum” şeklinde bağırdığı duyulan Güney polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İşlediği cinayet ve sonrasındaki tepkisinden de anlaşılacağı üzere akli dengesi yerinde olmayan bir kimseden bahsediyoruz. 18 yaşında bir çocuğu vahşice hedef alan Güney, Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne ait olan yurtta çalışmaya yeni başlamıştı.

Böylesi meşum bir hadisenin haber yapılması anlaşılabilir. Ancak haberin nasıl verildiği özellikle başlık, bakış açısını gözler önüne serer.

basliksiz-065.jpg

T24 “Tarikat yurdunda aşçı, öğrenciyi boğazını keserek öldürdü!” başlığıyla olaya yaklaşırken Cumhuriyet ise söz konusu derneğin yönetim kurulundaki isimlerin İmam Hatip Liselerinde idarecilik yaptığını bilgisini veriyor.

basliksiz-067.jpg

Tarikat yurdu cinayetinde ayrıntılar: Dernek başkanı İmam Hatip'te müdür yardımcısıymış” başlığıyla hazırladığı haber Cumhuriyet’in bir taşla iki kuş vurma çabasını da gözler önüne seriyor. Bu arada Cumhuriyet’in haberinde geçen “Antalya İlim ve Kültür Derneği isimli tarikat” ifadesine çok güldüğümüzü de belirtmek isteriz…

Bir meczubun işlediği cinayetten tarikatları ve İmam Hatipleri sorumlu tutmak ahlaksızlığın daniskası tabi ki! Ama mevzu bahis edilen haber sitelerinin ahlaklı iş yapmak gibi bir dertleri de yok zaten! Bu meşum hadise “Özel öğrenci yurdunda kan donduran cinayet!” başlığıyla da haber yapılabilirdi. Derdiniz haberdar etmekten ziyade manipüle ederek propaganda yapmak olunca böyle oluyor demek ki!

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

7 Yorum