1. HABERLER

  2. HAKSÖZ OKULU

  3. Ulusalcı Sembollere Dönüş mü?
Ulusalcı Sembollere Dönüş mü?

Ulusalcı Sembollere Dönüş mü?

Tunceli’de bir dağa ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ ibaresinin yazılması ve görüntülerin bizzat Tunceli Valisi tarafından paylaşılması tartışmalara sebep oldu. Bu hareket Ulusalcı Sembollere Dönüşün işareti miydi?

12 Mayıs 2020 Salı 21:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde bulunan bir dağ yamacına ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ ibaresinin yazılması ve görüntülerin bizzat Tunceli Valisi tarafından kamuoyuyla paylaşılması geçtiğimiz günlerde tartışmalara sebep olmuştu. Konu ile ilgili, yakın zamanda yayın hayatına başlayan Haksöz Okulu YouTube kanalında Farklı Bakış program başlığıyla üç ismin görüşlerine yer verildi.

Mülakatında, Resmî ideoloji olan Kemalizm’in amentüsü niteliğindeki ‘Ne Mutlu Türküm Diyene!’ ifadesinin güvenlik güçlerinin veya valinin işgüzarlığının ötesinde bir anlam taşıdığının altını çizen Bülent Gökgöz, Ak Parti’nin vesayetle mücadelesinin son kertede zayıflamasının endişe verici olduğunu ifade ediyor.

Kenan Alpay ise bu gibi ulusalcı sloganların; birleştiren, bütünleştiren, kaynaştıran, dayanışmaya teşvik eden sloganlar olmaktan ziyade ayrıştıran ve çatışmaya zemin hazırlayan sloganlar olduğunu belirtiyor. Alpay konuşmasında, içerisinde bulunduğumuz rahmet iklimi mucibince de kardeşliği, merhameti ve dayanışmayı teşvik edici sloganlara ve sembollere sarılmamız gerektiğini ifade ediyor.

Nihayet, Milliyetçiliklerin birbirlerini besleyen bir zeminde hareket ettiklerini ifade eden Murat Koç ümmet fikrinin kuşatıcılığına ilticanın elzem olduğunu belirtiyor ve ulusalcı söylem ve sembollere dönüşün sanılanın aksine Ak Partiye ziyadesiyle zarar verdiğinin altını çiziyor.

 

HABERE YORUM KAT