1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ülke TV'de Ahmet Atakan'ın Ölümü Konuşuldu (VİDEO)
Ülke TVde Ahmet Atakanın Ölümü Konuşuldu (VİDEO)

Ülke TV'de Ahmet Atakan'ın Ölümü Konuşuldu (VİDEO)

Ülke TV'de Kenan Alpay'ın konuk olduğu Ülkede Bugün programında Ahmet Atakan'ın ölümü üzerinden Gezi ve ODTÜ olaylarının Suriye ve Esed rejimi ile ilişkisi konuşuldu.

14 Eylül 2013 Cumartesi 13:11A+A-

Geçtiğimiz günlerde Hatay'da gerçekleştirilen protestolar sırasında çatıdan polis araçlarının arasına düşüp hayatına kaybeden ve medyada geniş spekülatif haberlere konu alan Ahmet Atakan'ın ölüm şekli ve sonrasında medyada yer alış biçimi Ülke TV'de 'Ülkede Bugün' programında konuşuldu.

Ahmet Atakan'ın ölümü ile Gezi-ODTÜ olayları bağlamında gerçekleştirilen protestolar sırasında ölen Alevi gençler arasına bir kişi daha eklenmiş oldu. Atakan'ın ölümü üzerinden girişilen provokatif ve düzmece haberler vesilesiyle şiddet içerikli bir çok eylem düzenlendi.

Programda Ersoy Dede ve Kenan Alpay tarafından "bu protesto eylemlerinin mahiyeti ve provokatif haberlerin hedefini nedir?" gibi sorulara cevap arandı. Bu olaylara paralel biçimde seyreden Sultangazi Cemevi'ne girişilen silahlı saldırının faillerinin de hem Alevi hem de sol-sosyalist örgütlerle bağlantılı çıkması da programda analiz edildi. Mimar ve Mühendisler Odası, Tabipler Odası gibi kurumların yanı sıra Cumhuriyet, Aydınlık, Taraf, Sol, Yurt gibi yayın organlarının, Can Dündar, Ece Temelkuran, Barış Yarkadaş gibi gazeteciler tarafından kamuoyunda infial yaratmak, kin ve düşmanlığı beslemek üzere üstlendiği misyona dikkat çekildi.  

Ersoy Dede tarafından sunulan ve Kenan Alpay'ın konu olduğu programı sizinle paylaşıyoruz:

İlgili haberler:

Ahmet Atakan'ın Son Görüntüleri

Ahmet Atakan'ın Yaralanma Anı

Ahmet Atakan'ın Düşme Anı da Görüntülendi

Otopsi Raporuna Göre Ahmet Atakan'ın Ölüm Nedeni

Emniyetten Ahmet Atakan Açıklaması

Medya Yalancı Şahitlerle Körükledi

Ahmet Atakan'ın Ölümü Hakkında Yalana Devam

Gazetelerden Yalan ve Provokatif Manşet

HABERE YORUM KAT