1. HABERLER

  2. HABER

  3. Emniyetten Ahmet Atakan Açıklaması
Emniyetten Ahmet Atakan Açıklaması

Emniyetten Ahmet Atakan Açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ahmet Atakan’ın yüksekten düştüğü anda polisin herhangi bir müdahalede bulunmadığını bildirdi.

10 Eylül 2013 Salı 16:53A+A-

Emniyet Genel Müdürlüğü, Hatay'da meydana gelen gösteriler sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan ile ilgili kamuoyunda çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Polis müdahale etmiyordu

Hatay'da 9 Eylül 2013 günü düzenlenen protesto gösterileri sırasında Gündüz Caddesi'nde devriye görevi yapan polis araçlarına saat 01.10 sıralarında bir grup gösterici tarafından apartmanlardan taş, briket ve metal cisimler atılarak saldırıda bulunulduğunun belirtildiği açıklamada, kamuoyuna yansıyan polis kamerası görüntülerinde de şahsın yüksekten düştüğü anda ve öncesinde polis araçlarından saldırıda bulunanlara yönelik herhangi bir müdahale olmadığının ses ve görüntü incelemelerinden anlaşıldığı vurgulandı.

İlk otopsi sonucu

Adalet Bakanlığı yetkililerine dayanılarak verilen ilk otopsi sonuçlarından 'ölümün künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kırıklarıyla birlikte omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği'nin ifade edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "İlk otopsi sonuçları bulgularına göre şahsın yüksekten düşme sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği değerlendirilmektedir. Şahsın ölümüyle ile ilgili tüm bilgi, belge ve görüntüler adli soruşturmaya esas olmak üzere yetkili makamlara gönderilmiş ve İçişleri Bakanlığı tarafından konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirilmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileriz." denildi

 

HABERE YORUM KAT