1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Rusya'nın Odessa’ya yaptığı füze saldırısında 17 kişi öldü
Rusya'nın Odessa’ya yaptığı füze saldırısında 17 kişi öldü

Rusya'nın Odessa’ya yaptığı füze saldırısında 17 kişi öldü

Rusya, Ukrayna'da katliamlarına devam ediyor!

01 Temmuz 2022 Cuma 12:32A+A-

Yerel bir yetkili bugün (Cuma) yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın güneyindeki Odessa bölgesinde bir apartman binasını hedef aldığını ve saldırıda 17 kişinin öldüğünü, 30 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Odessa bölgesindeki askeri yönetim sözcüsü Sergey Prachuk, füzenin Karadeniz'den fırlatıldığını belirterek, "Apartman binasına yapılan füze saldırısında ölü sayısı 17'ye yükseldi" dedi.

Ukraynalı yetkili, "Füze, Odessa'nın yaklaşık 80 km güneyinde, Belgorod-Dniester bölgesinde bulunan dokuz katlı bir konut binasını vurdu" dedi.

Sözcü, Ukrayna kuvvetleri ve yardım kuruluşlarının hareketleri hakkında sosyal medya aracılığıyla haber yapan haber sitelerine tepki gösterdi.

Sözcü yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Bir kurtarma operasyonu yapılıyor. Nerede, kim ve nasıl yazmayın! Saldırının tam yerini netleştirmeden orduyu tehlikeye atmayın" dedi. 

Füze saldırısı, NATO'nun Perşembe günü Madrid'deki zirvesinin sonunda Ukrayna'ya sarsılmaz destek sözü vermesinin ardından geldi. ABD Başkanı Joe Biden Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Ukrayna ile kalacağız ve tüm NATO, Rusya tarafından mağlup edilmediğinden emin olmak için gerektiği sürece Ukrayna ile kalacaktır" dedi.

Biden, "Nasıl ve ne zaman biteceğini bilmiyorum. Ancak savaş Ukrayna'nın yenilgisiyle bitmeyecek" dedi. 

Kaynak: Şarku'l Evsat
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT