1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Türkiye'nin harekatı yaklaşırken Rusya, YPG ve rejim güçleriyle işbirliğini artırıyor
Türkiye'nin harekatı yaklaşırken Rusya, YPG ve rejim güçleriyle işbirliğini artırıyor

Türkiye'nin harekatı yaklaşırken Rusya, YPG ve rejim güçleriyle işbirliğini artırıyor

Ukrayna’da sıkışan Rusya, Esed’e ve YPG’ye olan desteğini artırmaya başladı. Türkiye'nin kuzey Suriye'de bir operasyon icra etme planına müteakip, iki Rus jeti ve altı helikopter Kamışlı havalimanına indi.

01 Haziran 2022 Çarşamba 17:05A+A-

Fatih Demir-HAKSÖZ HABER

Haseke’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri (SOHR), iki Rus savaş uçağı ile altı helikopterin Haseke kırsalında bulunan Kamışlı Havalimanı'na indiğini ve bu durumun, Suriye'nin kuzeyinde, YPG’nin elindeki bölgeleri hedef alması planlanan Türkiye askeri operasyonunun başlangıcına denk geldiğini bildirdi.

Rus helikopterlerinin de bugün ikinci kez Türkiye’nin üslerinin bulunduğu bölgelerde alçak irtifa uçuşu yaptığı kaydedildi. “Barış Pınarı” bölgelerinin yakınındaki Haseke kırsalı üzerinden uçan helikopterlerin gözlem yaptığı ihtimalleri ile gözdağı verme olasılıkları değerlendiriliyor.

Güvenilir SOHR kaynaklarına göre, altı helikopter Kamışlı Havalimanı'ndan havalanarak Türkiye sınırındaki Al-Dirbasiyah'a ve Haseke'nin kuzey batısındaki Abo Rasen (Zerkan) kırsalına doğru hareket ederek bölge sakinlerine ve YPG'ye güvence vermeye çalıştığını belirtti.

Ayrıca Rus kuvvetleri ve YPG’li üst düzey askeri birliklerin üyelerinin, Al-Darbasiyah kırsalındaki cephe hatlarına kadar uzanan bir alanda bulunan rejim mevzilerinde teftiş turu düzenledikleri bildirildi.

Rus uçaklarının bölgenin üzerinde uçarak, askeri destek konvoyunu koruma altına aldığı aktarıldı. SOHR kaynaklarına göre Rejim, Rus güçleri ve SDG'nin ortak devriyelerinin o bölgede çok nadir olduğu öğrenildi.

SOHR, Cuma gününden beri Haseke'nin kuzey ve kuzeybatı kırsalındaki hava sahasında, Rus ve Koalisyon helikopterleri, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla sık uçuşlar yapıldığını bildirdi.

Ayrıca, Halep'in doğusundaki Ayn el-Arab kırsalında (Kobani), Suriye ile Türkiye arasındaki sınır şeridi üzerinde altı Rus helikopteri uçuş gerçekleştiriyor.

Kaynak: syriahr.com

HABERE YORUM KAT