1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriyelilere dönük ırkçı provokasyonlar yeniden hortlatılıyor!
Suriyelilere dönük ırkçı provokasyonlar yeniden hortlatılıyor!

Suriyelilere dönük ırkçı provokasyonlar yeniden hortlatılıyor!

El-Hol Mülteci Kampı’nda çekilen görüntülerde YPG/PKK kontrolü altında tutulan IŞİD kamplarındaki insanlar üzerinden Suriyeliler aşağılanmaya ve kötü gösterilmeye çalışıldı.

25 Mart 2021 Perşembe 19:51A+A-

HAKSÖZ HABER

YPG/PKK’nin IŞID’ten aldığı bölgelerdeki insanları tuttuğu kamplara giren yabancı bir kadın çocuklar ile girdiği diyaloglarda kendisiyle konuşmak istemeyen çocukları kışkırtarak provakatif söylemlerin oluşmasına zemin hazırlıyor.

Kadın benimle neden konuşmuyorsunuz diyerek yüklendiği çocukların ağzından zoraki bir şekilde kötü cümlelerin çıkmasına neden oluyor. Türkiye’nin ırkçı kesimleri tarafından da video yeniden yayıma sokularak “Suriyelilerin hepsi böyle, onlara acımayın” söylemleri için meşruiyet oluşturulmaya çalışılıyor.

On binlerce beğeni ve yüzbinlerce kez izlenen video da IŞID’lilerin kaldığı kamplardaki çocuklar ile girilen diyaloglarda Suriyelilerin “kafa kesen”, “açık kadınları öldüren” olduğu imajı çiziliyor.

Irkçıların videonun altına yaptığı yorumlar ile içlerindeki öfke ve nefret "sahip çıktığımız Suriyelilerin gerçek yüzü aslında bu. Hem Türkiye'de hem Suriye'nin güneyindeki bu vahşilerden(!) kurtulmak lazım." sözleriyle açığa çıkıyor. 

İdlip, Azez ve Afrin gibi Türkiye’nin korumaya çalıştığı bölgelerdeki kampların da videodaki insanlarla dolu olduğu yorumları yapılırken, ırkçılığın bilgisizlik ile nasıl harmanlanarak ortaya çıkarıldığını da yeniden görmüş oluyoruz.

Suriyelilere karşı vicdansızlık yapan ırkçıların videonun kaynağına ve nerede çekildiği bilgisine ihtiyacı olmadan da ırkçılıklarını yapmasına imkân tanınmaması gerekirken, sosyal medyanın yanlış bilgileri hızlı bir şekilde tüketime sunarak beğeni alması ise tüyler ürpertiyor.

"Cici" gösterilen YPG’nin temel insani ihtiyaçları dahi sağlayamadığı kamp ile ilgili ortaya atılan provakatif iddialar ile Suriyelilere yapılan yardımlar ve Suriyeli mülteciler hakkında olumsuz bir imaj çizilmeye çalışıldığı açıkça görülürken videonun kaynağına ve kim tarafından hangi amaçla çekildiğine ise ulaşılamadı.

el-hol-kampi-provokasyon-tweet.jpg

Irkçılığı tetikleyen provokatif video,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum