1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İndependent El-Hol Kampı’ndaki insani krizi böyle gördü!
İndependent El-Hol Kampı’ndaki insani krizi böyle gördü!

İndependent El-Hol Kampı’ndaki insani krizi böyle gördü!

IŞİD vahşeti üzerinden YPG’nin düze çıkartılmasını nasıl izah etmek gerekiyor?

26 Ocak 2021 Salı 14:35A+A-

HAKSÖZ HABER

El-Hol Mülteci Kampı’ndaki insani kriz hakkında daha önce de haber yapmıştık. IŞİD'in hakimiyet kurduğu bölgelerdeki insanların toplanmasıyla oluşan kamp şuan YPG/PKK yönetiminde. YPG’nin temel insani ihtiyaçları dahi sağlayamadığı kampta çok ciddi sağlık, beslenme ve barınma sorunu var.

808x539-cmsv2-fb5d62d0-9842-50d1-9598-96b97e70f7bd-4377366.jpg

Bu sorunlara BBC’de hazırladığı bir belgesel haber ile dikkat çekmişti. Ancak batı medyası genel olarak kamptaki krizlerden ziyade YPG’nin oluşturmaya çalıştığı algıya odaklanmış durumda. İndependent Türkçe’de aynı şekilde kamptaki insani krize dikkat çekmektense SDG çizgisinin hakim olduğu Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin politik söylemlerini dillendirmeyi tercih etmiş.

Bu konu hakkında hazırladığımız haber ve video içeriğe ulaşmak için:

El-Hol’de aynı dünya görüşüne sahip binlerce insan zorla toplatıldı. Temel insani şartlardan yoksun vaziyette yaşamak durumunda kalan bu insanlardan ‘terörist korkusu’ devşirmeye çalışmak çok insani bir yaklaşım olmasa gerek!

40061.jpg

YPG/PKK’nın kamptaki insani şartları iyileştirmek bir yana mültecilere yaptığı insanlık dışı muameleden haberinde söz etmeyen İndependet Türkçe nasıl bir gazetecilik mantığıyla olaya yaklaşıyor anlamak güç.

IŞİD vahşi eylemlilikleriyle bölgeyi faciaya sürükledi. Neredeyse bütün dünya IŞİD’e karşı birlik oldu. Sayısız operasyonun neticesinde IŞİD artık geçerliliği büyük oranda sona ermiş bir örgüt. Tabi ki bölgede savaş bitmedikçe IŞİD ideolojisine sahip insanlar da muhakkak var olmaya devam edecektir. Ancak YPG/PKK vahşetine gözlerini kapatıp kamplardaki mülteci kadın ve çocuklardan hareketle ‘IŞİD korkusu’nu tekrar alevlendirmeye çalışmak nasıl bir iştir?

8holl-960x570.jpg

“Örgütün kampta kalanları IŞİD ideolojisi üzerine askeri eğitim dahil birçok konuda eğittiği” iddiasının yer aldığı haber ciddi tenakuzlar barındırıyor. Eğer ki denildiği gibiyse IŞİD bunları yaparken kampa egemen olan YPG/PKK ne yapmaktadır? Olanı biteni seyredip Independent’a haber yolluyor herhalde!

aieai.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum