1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Suriyeli Yusuf Ziyad’nin Hayali Gerçekleşti
Suriyeli Yusuf Ziyad’nin Hayali Gerçekleşti

Suriyeli Yusuf Ziyad’nin Hayali Gerçekleşti

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Numan ilçesine rejim uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında sağ elini kaybeden 13 yaşındaki Yusuf Ziyadi Protez el için Uluslararası Doktorlar Derneği tarafından İstanbul’a getirildi.

14 Şubat 2018 Çarşamba 21:08A+A-

Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib‘in Maret Numan ilçesinde rejim uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında evlerinin isabet alması sonucu sağ eli kopan 13 yaşındaki Yusuf Ziyadi, protez bir el hayali için Uluslararası Doktorlar Derneği katkılarıyla İstanbul’a getirildi.

Yaklaşık 3 ay önce meydana gelen saldırıda Ziyadi'nin sağ eli koparken, baba Halid ise sol gözünü kaybetti. Dokuz kişilik ailenin bir kısmı Suriye'de kalırken, babası Yusuf'a protez el takılabilmesi umuduyla Yusuf’u Türkiye’ye getirdi.

Basında haber olan Yusuf Ziyadi’ye Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde ulaşan Uluslararası Doktorlar Derneği Yusuf Ziyadi İstanbul’a getirdi. Suriyeli savaş mağdurlarına yönelik Kuveyt Zakat House, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Uluslararası Doktorlar Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen Protez-Ortez Projesi kapsamında Yusuf’un kol protezinin yapılacağını belirten AID yetkilileri şu ana kadar 127 Suriyeli savaş mağdurunun protez-ortezinin yapılarak teslim edildiğini belirtiler. 

105.jpg

106.jpg

 

HABERE YORUM KAT